Mindenmás

Óránként járnak majd a trolik és a villamosok 31-én este Szegeden, de változik a buszok és a vonatok közlekedési rendje is

Szilveszterkor és újév napján változik a MÁV-START és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje – közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken, de a helyi közösségi közlekedésben is lesznek változások.

A tájékoztatás szerint a vonatok december 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi, január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak. Egyes vonalakon a szerelvények a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek – tették hozzá.

A TÁVOLSÁGI BUSZOK IS MÁSHOGY JÁRNAK

A Volánbusz járatai december 30-án, szombaton szabadnapi, december 31-én, vasárnap munkaszüneti napi, január 1-jén, hétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak – közölték. A MÁV-Volán-csoport arra kéri az utasokat, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt a társaság online felületein tájékozódjanak a menetrendi változásokról, illetve elővételben váltsák meg menetjegyüket.

A HELYI BUSZOK, VILLAMOSOK ÉS A TROLIK MENETRENDJE IS MÓDOSUL

Szilveszter napján, azaz december 31-én az autóbuszok munkaszüneti napokra érvényes menetrenddel, a villamosok és a trolibuszok pedig hétvégi menetrend szerint közlekednek 18 óra körüli járatleállással, egyes vonalakon járat kiterjesztéssel, óránkénti közlekedéssel. Az 1-es jelzésű vasútvillamos a vasúti menetrend szerint közlekedik. A szilveszter esti menet így néz ki:

Az utolsó villamos és trolibuszjáratok vonalankénti közlekedtetése az alábbiak szerint történik:

A helyi közlekedés esti leállítása után az alábbi vonalakon és időpontokban indulnak még autóbuszjáratok:

A helyi közlekedés esti leállítása után az alábbi vonalakon és időpontokban indulnak még villamos és trolibuszjáratok:

Az SZKT arra hívja fel a figyelmet, hogy szilveszter éjszaka a 2-es és 4-es jelzésű villamosok, az Anna-kúti csomópontban bevárják egymást, így az alábbi viszonylatokon biztosítanak továbbutazási lehetőséget:

  • Európa liget felől Kecskés irányába,
  • Tarján felől Szeged vasútállomás irányába,
  • Szeged vasútállomás felől Tarján irányába,
  • Kecskés felől Európa liget irányába.

A garantált csatlakozás biztosítása miatt az Anna-kúti csomópontban 3-5 perces várakozás előfordulhat.

Forrás: MTI, SZKT

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb