Sport

A legvégéig küzdött a Szedeák, de a ZTE nyerte az évzáró meccset

Ryan Woolridge nem tudta vállalni a játékot, így légiós irányítója nélkül játszott az SZTE-Szedeák a Zalaegerszeg ellen. A legvégéig küzdöttek a szegediek, de 70–74-re a ZTE nyerte az évzáró meccset.

“HA AKARJÁTOK, HOGY KOSÁRLABDA LEGYEN SZEGEDEN, AHHOZ SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜNK”

“Gratulálok a ZTE-nek, megérdemelt győzelmet arattak! Jól kezdtünk, jó ritmusban voltunk, és gratulálok a saját csapatomnak is, mert végig küzdöttünk, támadásban viszont rengeteg hibát követtünk el. Irányítónk nélkül játszottunk ma, Noah pedig nem volt friss, az ő pontjai nélkül pedig nekünk nagyon nehéz nyerni. Kulcspillanatokban nem hoztunk jó döntéseket. A DEAC elleni meccs után azt mondtam, az volt a legnagyobb győzelem ebben a szezonban, most látható, miért… Noah is beteg volt, csak két edzésen volt velünk, Bella Ádám is beteg volt, Laluska Bence pedig a válogatottnál volt, így nehéz edzeni – ez persze a mi problémánk. Nekünk egyre nehezebb lesz minden mérkőzés. Csak az első helyen álló Falcónál, és nálunk nem volt semmilyen csere: minden más helyen vagy edzőt, vagy játékost cseréltek. Sajnálom, hogy ez a negyedik hazai vereségünk, ha csak kettőt megnyerünk, harmadikok vagyunk… Nekünk segítségre van szükségünk, mert mindenki azt gondolja, szuper az eddigi teljesítményünk. De így nem tudjuk ezt tovább folytatni, nagyon nehéz dolgunk lesz. Ha akarjátok, hogy kosárlabda legyen Szegeden, ahhoz segítségre van szükségünk. Mi a maximum maximumát teljesítettük eddig. Ha valaki azt mondja nekem a szezon előtt, hogy az alapszakasz első felét hét-hattal zárjuk, azonnal aláírom. Biztos vagyok, hogy küzdeni fogunk a szezon végéig, de borzasztó nehéz lesz megmaradni ebben a pozícióban. Boldog új évet kívánok mindenkinek!” – értékelte a mérkőzést Nikola Lazics, az SZTE- Szedeák vezetőedzője.

ÖSSZEGZÉS

SZTE-Szedeák–Zalaegerszeg 70–74 (27–15, 6–25, 22–16, 15–18)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 14. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Tőzsér, Söjtöry, Szilágyi.
SZTE-Szedeák: Balogh 8/3, Locke 18/9, MUCZA 15, BOGNÁR 17/3, Lake 8. Csere: Cohill, ZSÍROS 3/3, Mayer 1. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Zalaegerszeg: HICKS 19/6, Paige 10/3, Csátaljay, OSZTOJICS 14, Tóth Á. 15. Csere: Mishula 13/6, Németh Á. 9, Keller, Csuti, Makkos. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka.
Kipontozódott: Balogh (34.), Lake (37.).

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb