Közélet

Pár nap és fellélegezhetünk Makkosházán: elviszik a roncsautókat az egyik bevásárlóközpont parkolójából

Pár nap és elvisznek minden roncsautót a makkosházi Tesco parkolójából, minden jármű szélvédőjén ott az elszállítást megelőző utolsó felhívás – írta meg az egyik felhasználó a Facebook Szegeden közlekedünk csoportjában.

Rengeteg Szegeden rostokló, elhagyatott autóról írtunk az utóbbi időszakban, és végre elkezdték összeszedni őket! Több mint fél évig állt egy Alfa Romeo a Felső Tisza-parton, de egy BMW is ácsorgott a Cserepes soron, míg a Vedres utcában egy Ford Mondeo, a Budai Nagy Antal utcában pedig két összetört autó árválkodott, vagy árválkodik még a mai napig.

A makkosházi Tesco parkolójában is már régóta ott porosodnak az otthagyott járművek. Elszállításukat nehezíti, hogy a parkoló nem a bevásárlóközpont tulajdona, így ők nem intézkedhetnek az ügyben. Szegeden a gépkocsik elszállítását a Szegedi Közlekedési Társaság végzi, azok elszállításáról viszont nem az SZKT rendelkezik. A rendszám nélküli, vagy érvényes hatósági jelzés nélküli (rendszámos, de lejárt műszaki engedélyes) gépkocsikat a közterület-felügyeleti csoport megrendelésére szállítják be a közlekedési cég Körtöltés utcai telephelyére. Mindezt megelőzően azonban meg kell próbálniuk értesíteni a tulajdonost.

Ezt történt most a makkosházi Tesco parkolójában veszteglő járművekkel is. Ha az utolsó felszólításra sem jelentkeznek a tulajdonosok, elszállítják a járműveket. A járműveket hat hónapig tárolják, azonban, ha addig sem jelentkezik értük a gazdája, a gépkocsik autóbontóba kerülnek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb