BlogSzegedi Arcok

Best of 2023: Mortal Kombat a Kárász utcán, csodával határos módon megtalált szegediek és a nap, amikor Jákob “Nagy Ő” Zoltánt a Ferrarijával együtt paterolták ki Szegedről

Fordulatos, izgalmas, kihívásokkal teli év volt a 2023-as, de – hála a Szeged365 fantasztikus, elképesztőan aktív olvasóinak – négy éves történetünk legolvasottabb, legklasszabb 365 napját tudhatjuk magunk mögött. Leírni is szürreális, de 2023. január 1 és december 31. között 2.984.174 olvasó (egyedi felhasználó) látogatott el a Szeged365.hu oldalra, vagyis annak dacára, hogy csakis Szegeddel és közvetlen környezetével foglalkozunk, minden harmadik magyar ember járt nálunk az idén. Még döbbenetesebb leírni, hogy egy év alatt több, mint 13 millió (!) látogatás történt a portálunkon, összesen pedig 34.197.266 alkalommal olvastatok cikket, írást, blogot mifelénk. Óriási köszönet, virtuális ölelés Nektek a rengeteg sztoriért, véleményért, tudósításért és persze azért, hogy folyamatosan Szeged és Csongrád-Csanád megye legolvasottabb hírportálja lehetünk. Menetrend szerinti, év végi Best of 2023 válogatásunkban toplistára tettük azokat a cikkeinket, amelyeket a legszívesebben olvastatok az idén, köztük

  • a Kárász utcán akrobatikus wu-shu bemutatót tartó (részeges) kung-fu mesterrel,
  • az egyik szegedi bevásárlóközpont parkolójából a Ferrarijával együtt kipaterolt Jákob “Nagy Ő” Zolival,
  • és egy orbitálisan nagy happy end-del.

Mielőtt belevágnánk, a legfontosabbal kezdjük: boldog, sikerekben gazdag és stresszmentes új évet kívánunk Nektek, Szeged365 Family! Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

AZ ÖTÖDIK: VADON “ÉLŐ” BICIKLICSORDA SZEGEDEN (OLVASÓK SZÁMA: 129.048)

Vadon élő biciklicsordát találtak Szegeden – írta a nyáron Bartok Zsófi főszerkesztő-helyettesünk, az egymás hegyén-hátán pihenő LIME kerékpárok pedig úgy tűnik, kimagasló népszerűségnek örvendtek augusztusban:

egészen pontosan 129.048 Szeged365 olvasó volt rájuk kíváncsi,

ennyien olvastátok el a cikket, amivel a LIME-csorda rögtön a TOP 5 – ös listánk utolsó helyén landolt.

A NEGYEDIK: ÚJ ÜNNEPNAPUNK LESZ DECEMBERBEN (OLVASÓK SZÁMA: 137.219)

Szeged a régió adventi fővárosa, ezért aztán különös figyelmet kaptak az idén azok a cikkek, amelyekben valamelyik ünnepnappal foglalkoztunk.

“Döntött az Országgyűlés, új ünnepnapunk lesz decemberben”

– írtuk pár hete, a téma pedig annyira megmozgatott Benneteket, hogy több, mint 130 ezren kattintottatok a cikkünkre. Konkrétan, erre:

A HARMADIK: A NAP, AMIKOR A FERRARIVAL EGYÜTT PATEROLTÁK KI JÁKOB ZOLIT SZEGEDRŐL (OLVASÓK SZÁMA: 158.997)

A nyáron érkezett meg Szegedre a ,,Minden gyerek Ferrarija” nevű, Jákob “nagy Ő” Zoltánhoz köthető projekt, de nem úgy alakult, ahogy azt vártuk volna:

elküldték a gyerekeket az egyik bevásárlóközpont parkolójából…

A hír bennünket is megütött, ezért utána is szimatoltunk annak, hogy mi volt a szürreális reakció kiváltó oka. A nyomozós cikkünket több, mint 150 ezren olvastátok el, ha minden kattintás egy forintot érne, simán megvettük volna Nektek a műköröm-mágnás piros Ferrariját!

A MÁSODIK: NAGY, KÖZÖS, SZEGEDI HAPPY END AZ ELTŰNT 29 ÉVES SZEGEDI ÜGYVÉDDEL (OLVASÓK SZÁMA: 177.018)

Közel egy éve, 2023. januárjában egy egész város szorított együtt a január 9-én eltűnt, 29 éves szegedi ügyvédért, akit a rendőrség nagy erőkkel keresett akkoriban. Ha úgy vesszük, az év egyik legjobb híre már az év elején befutott, január 12-én ugyanis boldogan írhattuk meg:

épségben megtalálták a fiatalembert.

Közel 180 ezren olvastátok el a cikket, de ha összeadjuk a témában íródott összes írásunkat, majdnem 350.000 olvasó, olvasás a végeredmény. Nemhiába, Szeged tényleg a szolidaritás városa, az alábbi eset pedig egy újabb ékes bizonyítéka a szegediek segítőkészségének, összetartó erejének.

…ÉS AZ ELSŐ, A LEGYŐZHETETLEN, A SZEGEDI FÉRFI, AKIHEZ KÉPEST BRUCE LEE, CONOR MCGREGOR ÉS MÁTRIX-NEO IS SENKIHÁZI: SZIFU L@STYÁN WINS, FATALITY! (OLVASÓK SZÁMA: 194.207)

Vannak olyan jellegzetes arcok Szegeden, akik lassan már annyira a városimázs részei, mint

  • a halászlé,
  • a fűszerpaparika,
  • a szögedi papucs,
  • vagy az 1930. október 24-én Horthy Miklós kormányzó, Klebelsberg Kuno kultuszminiszter, valamint mintegy 30 000 ember jelenlétében felszentelt Magyarok Nagyasszonya-székesegyház (Szegedi Dóm).

Nos, az alábbi Szeged365 cikk, illetve TikTok videó főszereplője is ilyen, ráadásul annak dacára, hogy a felvételeken látható formagyakorlat (?) sport-szempontból értékelhetetlen, a produkcióval örökre beírta magát a szegedi tájjellegzetességek sorába.

Let the kombat begin!

Hálásan köszönjük, hogy 2023-ban is az olvasóink, tudósítóink, ötletgazdáink, virtuális családtagjaink voltatok. Kemény 12 hónap áll mögöttünk, de hisszük, hogy 2024 a szegediek éve lesz! Ugorjunk neki együtt, közös erővel holnaptól!

Hamarosan elmegyünk egyet (kettőt) koccintani, holnap reggel pedig többek között

  • az első 2024-es szegedi csöppséggel,
  • egy szegedi boszorkány 2024-es jóslataival,
  • és egy nagy, újévi Szeged365 Kisokossal is érkezünk majd.

Boldog Új Évet, Szeged365 Family!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb