Kikapcs

Van, ahol már beköszöntött az újév: egyes csendes-óceáni szigeteken és Új-Zélandon már 2024-et írnak

A világ első lakott területeként, közép-európai idő szerint 11 órakor a több időzónában elterülő csendes-óceáni Kiribati szigetcsoport legnagyobb szigetén, a 7300 lakosú Kiritimatin léptek be a 2024-es esztendőbe. Negyedórával később már az Új-Zélandhoz tartozó Chatham-szigeteken köszöntött be az új év, írta meg a Híradó.hu.

Az új évet elsőként, közép-európai idő szerint déli 12 órakor köszöntő nagy nemzetközi központként Új-Zéland legnagyobb városa, Auckland követte, ahol a település nevezetes épületeit világították ki. A látvány csúcspontjaként a déli félteke legmagasabb tornyáról, a Sky Towerről lőtték ki a tűzijátékokat, illetve épületeket világítottak meg lézerfénnyel, többek között az aucklandi kikötői hidat is.

https://www.youtube.com/watch?v=uIDJyP9BEUM

Az óévet az új-zélandival egy időben maga mögött hagyó Szamoa szigeteken, a Csendes-óceán délnyugati részén két külön tűzijátékot rendeztek, az egyiket a szigetcsoport fővárosban, Apián, a másikat pedig Szamoa legnagyobb területű szigetén Savai’i-n.

Sydney, amely két órával van Új-Zéland és Szamoa mögött, az ausztrál város ikonikus kikötőjében rendezett ünnepségekkel kerül a figyelem középpontjába. A tervek szerint egymillió ember gyönyörködik majd a látványban, amikor éjfélkor hatalmas tűzijáték világítja be az eget. A Szamoától mindössze 220 kilométerre keletre, a dátumválasztó vonal túloldalán fekvő Amerikai Szamoa lesz az utolsó, ahová beköszönt a 2024-es év.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb