Kikapcs

Ha elmúlik karácsony: bontják már a forralt boros kunyhót a Dugonics téren, s azt is mutatjuk, mikor búcsúzunk Szeged ünnepi fényeitől

Hát, ennyi volt. Véget értek az ünnepek, lassan visszatér minden a megszokott kerékvágásba, ami egyet jelent azzal, hogy hamarosan búcsúznunk kell Szeged fényárban úszó ünnepi díszeitől. A Dugonics téren már megkezdték a szakemberek a forralt boros fakunyhó elbontását, de már a Klauzál téri bódé is lehúzta a rolót, s mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a jövő héten a további bontási munkálatok is megkezdődnek, vagyis:

  • elbontják Rudit, a fényszarvast,
  • elviszik a Klauzál téri karácsonyfát,
  • és leszedik a fényfüzéreket is.

A JÖVŐ HÉTEN FAGYOK VÁRHATÓAK SZEGEDEN, MELY ESETÉN TOLÓDHATNAK A BONTÁSI MUNKÁLATOK

Szép volt, jó volt, ennyi volt: január 7-én, vasárnap utoljára ragyognak fel Szeged ünnepi fényei, azt követően, a jövő héttől már indulnak a bontási munkálatok. Mint Makrai László elárulta, a munkálatok nagyban függnek az időjárástól, hiszen az előrejelzések szerint a jövő héttől téliesebbre fordul az idő, fagyok várhatóak, mely esetén tolódhat az ünnepi díszek beszedése.

VASÁRNAPIG VÁR BENNÜNKET MÉG AZ ÓRIÁSKERÉK A DÓM TÉREN

Olvasóinktól kapott fotókon azonban már jól látszódik, a Dugonics és Klauzál téri forralt boros kunyhók elbontása már zajlik, ha viszont szeretnénk még felidézni az ünnepi hangulatot, január 7-ig, a Dóm téren megtehetjük, vasárnapig ugyanis még vár bennünket az Óriáskerék, ahogy néhány vendéglátós is velünk marad a hét végéig.

HA MÁR VÉGE A KARÁCSONYNAK: JANUÁR MÁSODIK HETÉTŐL INDULNAK A FENYŐJÁRATOK SZEGEDEN

Idén is fenyőfajáratokat indít a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a városban. Makrai László, ügyvezető igazgató a Rádió 88-nak azt nyilatkozta, hogy január második hetétől indítják el a lakosság számára elérhető ingyenes szolgáltatást.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb