Közélet

Egy óra alatt lezárták a Csongor teret az épülő parkoló miatt… Mindezt úgy, hogy még tele van a helyszín autókkal

“Nem illett volna előzetesen tájékoztatni a lakókat/autótulajdonosokat arról, hogy a teret körülbelül hermetikusan lezárják? És mindezt egy óra leforgása alatt. Vagy ez egy nagyon irracionális elvárás lenne/lett volna?” – tette fel a kérdést szerda reggel egy tag a Minden, ami Szeged nevű Facebook csoportba arra reagálva, mely szerint Tarjánban, a Hüvelyk utcánál az épülő parkoló miatt ma reggel lezárták a területet. Mindezt úgy, hogy a parkoló autók még ott vannak.

Azt már korábban is megírtuk, hogy 120 új parkolót hoznak létre Szegeden. Decemberben a Víztorony téren kezdődött meg a munka és Nagy Sándor, gazdaságfejlesztési alpolgármester már akkor azt nyilatkozta, hogy januárban a Csongor téren is elkezdik kialakítani az új parkolókat.

MÉG TELE A HELYSZÍN AUTÓKKAL

Az egyik Facebook csoportban megjelent poszt és fotó mellett több olvasónk is arról számolt be, hogy ma reggel megjelentek a munkások Tarjánban, a Hüvelyk utcánál, a régi Szetáv épületnél, akik minden előzetes jelzés nélkül elkezdték lezárni a területet. Mindezt úgy, hogy tele van a helyszín parkoló autókkal. “Nincs kiírva sehol, hogy nem lehet megállni” – írta Olvasónk ma reggel szerkesztőségünknek, míg egy másik, a fenti poszthoz hozzászóló így reagált:

“Tegnap este beszéltünk egy ott dolgozó építés vezetővel, elmondása alapján a mai naptól öt hónapig nem lehet itt parkolni. Ma reggelre az egész terület körbe lett kordonozva, és minden autón felszólító levél van. Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy a társhatóságok (mentősök, rendőrök, tűzoltók) lettek-e értesítve, hogy a terület öt hónapig nehezen megközelíthető lesz?” Nos, mindenesetre az, aki véletlenül ott parkol jobban teszi, ha eláll onnan.

FRISSÍTVE: KIKERÜLT EGY TÁBLA

Cikkünk megjelenését követően olvasóinktól fotókat is kaptunk, mely szerint a lezárt területen még mindig számos autó van, viszont kikerült a tábla, mely szerint ez már munkaterület. Köszönjük olvasóinknak!

Nagy Sándor egyébként decemberben azt is elmondta, hogy az új parkolók tervezése során elsősorban olyan helyszíneket kerestek, ahol például régi közmű létesítmények elbontásával szabadítható fel hely, és így nem kell a zöld terület rovására bővíteni a parkolót. Így esett a választás például a Csongor térre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb