Közélet

Pénteken lejár a határidő, akár 150 ezer forintos büntetést is kaphatunk, ha megfeledkezünk róla

Akár 150 ezer forintos büntetés is járhat érte, ha valaki január 5-ig, azaz péntekig nem viszi vissza a fel nem használt tűzijátékokat. Amellett, hogy anyagilag nem éri meg otthon tárolni a tűzijátékokat, még súlyos baleseteket is okozhatnak, írta meg az Index.

Január 5-én, azaz pénteken jár le a szilveszterről megmaradt tűzijátékok leadásának határideje – emlékeztet a Femina cikke, megjegyezve, hogy nagyon kevesen viszik vissza a fel nem használt vagy hibás tűzijátékokat.

A hatályos kormányrendelet szerint január 1. és 5. között kell ezt megtenni, különben a rendőrség nemcsak a határidő utáni felhasználásért, hanem magáért a birtoklásért is kiszabhat 150 ezer forintos pénzbírságot, mert az pirotechnikai szabálysértésnek minősül.

A lejárt szavatosságú vagy sérült tűzijátékok, illetve petárdák rendkívül balesetveszélyesek, szakszerűtlen tárolásuk miatt pedig változhat a kémiai összetételük, ami kiszámíthatatlan reakciókat okozhat.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb