Mindenmás

Több parkolót ígértek a Vértói útra, de kevesebb lett, maradhat?

Szegeden a Vértói út 5. előtti területre további parkolóhelyeket ígértek, mivel a rendelkezésre álló 21 kevésnek bizonyult a 60 lakásra. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy mind tudjuk milyen az, amikor magánhasználat mellett még ott parkolna az az autó is, ami munkaeszköz. Akármilyen oldalról nézzük, nem jön ki a matek.

Szombat este kaptuk az olvasói üzenetet, melyben arra kért bennünket, adjunk hangot a fennálló helyzetnek, mi pedig Szegedért vagyunk, ezért eleget teszünk a kérésének, ahogy a névtelenségét is megtartjuk.

TOVÁBBI IZGALMAS PILLANATOKAT JELENT A NYÁRI IDŐSZAK A TERÜLETEN

Mint olvasónktól megtudtuk, az épület aljában található egy cukrászda, mely oda vonzza azokat is, akik egy vagy több fagyival szeretnének védekezni a hőség ellen. Ebből következik, hogy az ott lakó autótulajdonosoknak – ha nem a szerencse gyermekei, akkor – szinte semmi esélye nincs arra, hogy a saját lakásuk előtt parkoljanak.

ÍGÉRETESNEK BIZONYULTAK A MÁRCIUSI HÍREK

Mint írta, márciusban a rádiótól elkezdve minden média felületen elhangzott az ígéret: parkolókat építenek Szegeden. A felsorolásban a Vértói út 3 és 5 is szerepelt, 10-10 új helyet kaptunk volna. A házban meg is volt a pletyka, a ház melletti helyen, ahol a párhuzamos parkolásra van lehetőség, lett volna merőlegesre átalakítva a 4 helyett így 10 helyet biztosítva.

DECEMBERBEN UGYAN AZ IDŐJÁRÁS EGYRE BORULTABBÁ VÁLT, A HELYZET EGYRE TISZTÁBBAN LÁTSZOTT

Elkezdték a munkálatokat, melyek biztatóan hatottak az ott lakókra, hiszen úgy tűnt fejlesztenek, aminek mindig örülünk Szegeden. Hátulütője az építkezésnek, hogy a meglévő helyeket lezárták, és 4 hely maradt a már egyébként sem elégségesből. Olvasónk szerint ezt még túlélték abban a reményben, hogy a munkálatok után csak jobb lesz a helyzet.

A FEKETE LEVES CSAK EZUTÁN JÖTT

Mivel új szabvány szerinti parkolókat álmodtak meg oda a tervezők, így a 2 parkoló, zöld sziget, 2 parkoló, zöld sziget szisztémával további parkolóhelyeket szüntettek meg.

A munkálatok eredménye -5 parkolóhely lett a megígért +10 helyett.

AKÁR TETTLEGESSÉGIG IS FAJULHAT A HELYZET

Mint olvasónk írta, folyamatos az épület előtt a káromkodás, a helyvadászat, sokszor állnak a mozgáskorlátozott helyre jobb híján, amiből szintén komoly vita van. “Szeretnénk ennek hangot adni és a 10 megígért plusz helyet kérni, mert jelenleg most 5 hellyel kevesebb áll rendelkezésre, mint amikor elkezdték a munkát. A Vértói út 3 már megkapta a maga jussát, kérjük az 5-ös számhoz is azokat a parkolókat, amiket ígértek” – hangsúlyozta olvasónk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb