Közélet

Lázár János bejelentette: 2026-ban nem indul újra a választáson – Márki-Zay szerint indulhatna a polgármesterségért Vásárhelyen

Lázár János építési és közlekedési miniszter vasárnap este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 2026-ban nem indul egyéni képviselőként. Nem sokáig kellett várni Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester reakciójára sem, aki szintén a Facebookon üzent legfőbb helyi vetélytársának.

Lázár János – akivel Márki-Zay Péternek számos csörtéje volt az utóbbi években a helyi ügyekkel kapcsolatban – vasárnap este a Facebook-oldalán közölte, hogy 2026-ban (hosszú idő után először) nem indul egyéni képviselőként a választókerületében.

A HATODIK CIKLUSA LESZ AZ UTOLSÓ

“Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén, de a saját politikai pályámon is […] Életemnek ezt a korszakát most lezárom” – írta a miniszter, utalva arra, hogy az országgyűlési képviselőként töltött mostani, hatodik ciklusa egyben az utolsó is lesz.

„Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak” – folytatta. “Életemnek ezt a korszakát most lezárom” – szögezte le az építési és közlekedési miniszter, aki ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz, de politikus marad: a szűkebb és a tágabb pátriája, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közössége és a pártja továbbra is számíthat a munkájára.

MÁRKI-ZAY SZERINT INDULHATNA POLGÁRMESTERNEK

Márki-Zay Péter a Facebookon reagált Lázár bejelentésére. Úgy fogalmazott: „Tisztelt miniszter úr, kedves János! Döntésed hátterét talán egyszer a nagyközönség is megismeri, addig is reménykedünk, hogy közéleti szerepvállalásod hátralévő idejében az eddigiekkel szemben nem a családod, hanem a tágabb közösséged fogod gyarapítani. Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést” – tette hozzá, majd úgy fogalmazott, hogy települése most „a rendőrség szerint is a legbiztonságosabb város, a Korrupciókutató szerint a legkevésbé korrupt is – míg a Ti örökségetek még a legkorruptabb város volt az országban (igaz, veled ellentétben én nem gazdagodtam meg a közszereplésem alatt, és a ti időtökkel szemben mi minden számlát időben kifizetünk…). Hogy városvezetőként és miniszterként mit értél el, azt majd az utókor értékeli (a kudarcok mellett én látom a sikereid is), de attól bárkit óva intenék, hogy készpénznek vegye az ígéreteid” – írta Márki-Zay Péter, aki ezután kihívást is intézett riválisához. 

“Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben […] miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város! Ha erre nem vállalkozol, akkor viszont arra kérlek, hogy ne hátráltasd tovább a város fejlődését” – tette hozzá, majd felsorolta azt, hogy szerinte mi mindenben akadályozta Lázár János Hódmezővásárhely fejlődését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb