Közélet

Elfogták a Kárász utcán randalírozó banda tagjait! Több embert is megtámadtak Szeged belvárosában, volt olyan, akit hátba rúgtak, majd a földön is bántalmazták

Több olvasói beszámoló is befutott szerkesztőségünkbe az elmúlt napokban, melyekben arról számolnak be nekünk, hogy egy 10-15 fős fiatalokból álló társaság vegzálja a Kárász utcán a járókelőket, illetve a környező vendéglátóegységekbe betérve randalíroznak – írtuk meg január legelején, majd ma jött a hír a rendőröktől: elfogták a fiatalokból álló banda nyolc tagját! Mint írják, a banda tagjai több embert is megtámadtak Szeged belvárosában. A csoportból két főt őrizetbe vettek.

HÁTBA RÚGTAK EGY FÉRFIT

A közlemény szerint 2024. január 1-jén Szeged belvárosában egy fiatalokból álló társaság szóváltásba keveredett egy 42 éves férfival, majd körbe állták, hátba rúgták, és még a földön is bántalmazták. A rendőrök a nyomozás során nyolc fiatalt azonosítottak, akiket elfogtak, előállítottak, majd a Szegedi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy 2023. december 29-én – egy fennálló tartozásra hivatkozva – a tettesek közül többen megvertek egy másik férfit is, akitől az egyikőjük elvett 4000 forintot. A csoport egyik tagja december 30-án ismét bántalmazott egy helybéli lakost.

Súlyos testi sértés, csoportosan elkövetett garázdaság, önbíráskodás, valamint kifosztás bűntett miatt indult ellenük eljárás.

Az erőszakos bandából két főt őrizetbe vettek munkatársaink, és kezdeményezték letartóztatásukat. Köszönjük a rendőröknek a hatékony munkát!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb