Közélet

Jó hír csütörtökre: még ma megnyitják a Huszár Mátyás rakpartot a forgalom előtt, mutatjuk, pontosan mikortól járható

Csütörtök este megnyitják a közúti forgalom előtt a szegedi Huszár Mátyás rakpartot – közölte az önkormányzat az MTI-vel. Mint korábban megírtuk, a rakpartot a Tisza áradása miatt kedden kellett lezárni, de a Tisza vártnál korábbi tetőzése miatt megkezdődött a folyó apadása, így csütörtökön 17 órakor megnyitják a rakpartot.

A közlemény szerint a Tisza jelenlegi árhulláma a vártnál korábban tetőzött Szegednél: csütörtökön 559 centiméteres vízállással. Megkezdődött a folyó apadása.

Ezért csütörtökön 17 órakor a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. megnyitja a Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom számára.

Mint írták, a rakpart lezárása nem járt együtt árvízvédelmi készültség elrendelésével. A Tisza szegedi szakaszán az elsőfokú készültség 650 centiméteres vízszint esetén lép életbe. Az eddigi legmagasabb vízállást Szegednél 2006 áprilisában mérték, 1009 centimétert.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb