Mindenmás

Napi pakk: 3 fok, napsütés és lezárt Huszár Mátyás rakpart

Suhanunk tovább, már csütörtök van! Ma is fagyosan indul a nap, és délután is csak maximum 3 fokot mérhetünk. Azonban, hűek maradunk a Napfény Városa becenevéhez, hiszen sok-sok napsütés jön ma Szegedre. Már most szólunk: még mindig le van zárva a Huszár Mátyás rakpart, ezért jobb, ha időben indulsz a munkába! Meghoztuk a napi pakkot, mutatjuk, mit tartogat a csütörtök!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS ESZENYI ENIKŐ SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot minden Ágota, Agáta, Baltazár, Honoráta, Szalvia, Tasziló, Tézeusz, Vazul és Zsálya nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 63 éve született Eszenyi Enikő, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező (Sztracsatella, Legényanya),
  • 44 éve Maloveczky Miklós televíziós műsorvezető, énekes,
  • 37 éve pedig Kozák Danuta kajakozó, aki 6 olimpiai bajnoki címével a legeredményesebb magyar női sportoló.
Még mindig a kedvenc fotónk, Tokióból: az aranyérmes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után, a Sea Forest Kajak-kenu Pályán. Forrás: MTI.

CUDAR HIDEG REGGEL, NAPOS DÉLUTÁN

Csütörtökön is derült, napsütéses időjárásban lesz részük Szegeden. A nyugatias szél napközben többfelé megélénkülhet. Reggel ismét erős fagyokra kell számítani, városunkban -8 fokig csökken a levegő hőmérséklete, kora délután pedig 3 fokot mérhetünk. Hajnalban, reggel főként délen, délkeleten pára-, ködfoltok is kialakulhatnak.

BEFAGYNAK A TAVAINK

A hideg időjárás miatt megindult a jégképződés a szegedi záportározókon, többek között a tarjáni Záportón és a Vértón is – tudtuk meg a Szegedi Vízműtől, akik nyomatékosan arra kérnek minden szegedit: ne lépjen a jégre, életveszélyes!

LE VAN ZÁRVA A RAKPART

Mint korábban megírtuk kedden, a Tisza magas vízállása miatt megint lezárták a Huszár Mátyás rakpartot a forgalom előtt. A szegedi Polgármesteri Hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy a Tiszán levonuló árhullám megközelítette a szegedi alsó rakpart szintjét, azaz az 560 centimétert. Az árhullám az előrejelzések szerint pénteken vagy szombaton tetőzik, utána apadás várható.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb