Kikapcs

Pénteken startol a (NEM) középiskolás fokon című kiállítás, ahol szegedi rajztanárok mutatják be diákjaik alkotásait

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a (NEM) középiskolás fokon című módszertani kiállítást városunkban, ahol szegedi rajztanárok mutatják meg diákjaik alkotásait. A tárlaton 14 iskola 24 művésztanára/vizuális kultúra oktatója vállalta, hogy reprezentálja, diákjai milyen alkotói tevékenységet próbálhatnak ki a 45 perces tanórán, vagy hosszabb művészeti órák, tagozati képzések, fakultációk alkalmaival.

Mint a szervezők írták, a tárlat során nem “kirakat-kiállítást” prezentálnak, hanem a közönséget a hétköznapi, közoktatás keretein belül zajló, rendkívül sokszínű alkotói munka realitásával szeretnék szembesíteni.

SOKSZÍNŰ, VÁLTOZATOS ALKOTÁSOK JELENNEK MEG

A kiállításon 14 iskola 24 művésztanára/vizuális kultúra oktatója vállalta, hogy megmutatja, diákjai milyen alkotói tevékenységet próbálhatnak ki a 45 perces tanórán, vagy hosszabb művészeti órák, tagozati képzések, fakultációk alkalmaival. Mivel az iskolák kínálta keretek is különbözőek, a pedagógusok is más-más művészeti ág iránt elkötelezettek, így a diákok munkái is nagyon változatosak. A kiállításon láthatók általános iskolások, gimnazisták és művészeti szakirányú intézmények fiataljainak alkotásai is.

PÉNTEK DÉLUTÁN LESZ A MEGNYITÓ

A kiállítás ünnepélyes megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor az SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet tanszékén, ahol köszöntőt mond dr. Váraljai Anna művészettörténész, docens, valamint Marosi Kata DLA tanszékvezető. Az ünnepélyes hangulatról Fabulya Andrea versmondó/ előadó és Farkas Jakab Bese kobzos fog gondoskodni. A megnyitó során a kiállító tanárok 10-10 perces prezentáció formájában mutatják be az érdeklődőknek a diákjaikkal megvalósított művészeti feladatokat, projekteket.

A kiállítás 2024.01.12-től január 29-ig megtekinthető az SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet tanszékén naponta 8-18 óra között.

A kiállító tanárok listáját IDE kattintva éred el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb