Közélet

Három órányi fagyoskodás az iskolában: hazaküldték a gyerekeket az egyik szegedi gimnáziumból, mert nem volt fűtés az intézményben

Haza kellett küldeni a gyerekeket pénteken az egyik szegedi középiskolából, miután nem volt fűtés a 800 fős intézményben. A gyerekeknek három órát kellett kibírniuk ahhoz, hogy a pénteki nap tanítási napnak számítson – számolt be róla az Eduline.

“Éljen a magyar közoktatás! Most írt a lányom, hogy a harmadik óra után hazamehetnek a suliból, mert nincs fűtés! (igaz most is kabátban ülnek, de 3 órát meg kell tartani, hogy tanítási nap legyen!) A kolesz már zárva van, a busz meg csak kettőkor indul, tehát fél 11 és 14 között a gyerek legyen valahol, mert az iskolában hideg van. Még szerencse, hogy apuka érte tud menni, és a másik 3 falubeli gyereket is hazahozza” – írta egy szülő a Szülői Hang nevű Facebook-csoportban. Bár az iskola nevét az érintett szülő nem szerette volna megosztani a nyilvánossággal, mert mint mondta, az intézményt és az ott tanító tanárokat szeretik, és nem szeretné, ha az ügy “rajtuk csattanna” a tankerület helyett, annyi azért kiderült, hogy egy 800 fős intézményről és gimnazista diákokról van szó, tehát legalább nem kisgyerekeket “eresztenek szélnek” a tanítási idő közepén – írja a lap.

TÖBB SZÜLŐ IS FELHÁBORODOTT AZ ESET KAPCSÁN

“Ráadásul a tanítási idő alatt a pedagógus a felelős a tanítványokért! Mi van, ha valami történik a gyerekkel?” – osztotta meg az aggodalmait egy másik édesanya. A felháborodott kommentekből pedig az is kiderült: egyáltalán nem egyedi esetről van szó. Az egyik szülő szerint náluk ez decemberben fordult elő, akkor már reggel hazaküldték a diákok többségét, de arról “fogalma sincs, hogy az alsósokkal mit kezdtek”, egy másik hozzászóló pedig arról számolt be, hogy a fia kollégiumában és iskolájában mindössze 13 fok van. “Állandóan betegek a gyerekek. A nevelők elintézik annyival, öltözzenek fel éjszakára is” – jegyzi meg.

KÉSŐBB AZ IS KIDERÜLT, MELYIK KÖZÉPISKOLÁRÓL VAN SZÓ

A portált az esetet követően több szülő is megkereste, akik megerősítették, hogy a diákokat egy vidéki intézményből, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumból küldték haza péntek délelőtt. A lap a hírrel kapcsolatban az iskolát is megkereste, akik szintén megerősítették a problémát és hozzátették, hogy azzal kapcsolatban hétfőn nyújtanak bővebb tájékoztatást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb