Mindenmás

Napi pakk: napsütést, szelet és 1 fokot hoz Orlando Bloom szülinapja Szegedre

Napsütéssel és szeles időjárással érkezik a szombat Szegedre. Programokból sem lesz hiány, hiszen közösségi gyűlést tartanak az agórában, és egy különleges lemezbemutató is lesz. Ma van a vallásszabadság világnapja, illetve Orlando Bloom szülinapja is. Kavard meg a müzlit, és kezd a napod a Szeged365 legtutibb infóival!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A VALLÁSSZABADSÁG NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Veronika, Csongor, Ivett, Judit, Jutka, Vera, Veron, Verona, Veronka, Vidor és Zongor nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • ma van a Vallásszabadság napja. Annak emlékére, hogy a világon először Erdélyben az 1568-as tordai országgyűlés, a tordai katolikus templomban mondta ki a vallás és lelkiismeret szabadságát. Létrejött az Unitárius Egyház Erdélyben.
  • 121 éve született Román György író, festőművész,
  • 47 éve pedig Orlando Bloom angol színész is (Gyűrűk ura).

NAPOS ÉS FELHŐS IDŐSZAKOK VÁLTJÁK EGYMÁST

Szombaton napos és borult időszakok váltják majd egymást Szegeden. A nyugatias szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A fagyos, -5 fokos reggelt követően délutánra már 1 fok köré melegedhet a levegő hőmérséklete városunkban.

KÖZÖSSÉGI GYŰLÉS LESZ SZEGEDEN

Szilveszter előtt több, mint ezer szegedi címre érkezett meg postán a meghívó a Szegedi Tudományegyetem PHOENIX projektjében szervezett szegedi közösségi gyűlésre, melyet 2024. január 12-13-án tartanak a Szent-Györgyi Albert Agórában. A közösségi gyűlésen a lakosság bevonásával a zöld városhoz kapcsolódó problémák feltárása és megoldási javaslatok kidolgozása történik meg.

KÜLÖNLEGES LEMEZBEMUTATÓ

Első nagylemezét mutatja be a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal, Ágoston Alex, művésznevén alexgoston 2024. január 13-án, szombaton, 18 órakor Szegeden a Csongor tér 8. szám alatt.

FILMEK, PARTIK ÉS MINDEN TUTI PROGRAM EGY HELYEN

Izgalmas programokkal köszönt ránk ez a hétvége is Szegeden! Jön a sokak kedvence, vagyis a használtcikk-börze a Mars téren, de találtunk pörgős bulikat és tuti filmeket is! Bővebben a Kikapcsban:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb