Mindenmás

Mediterrán ciklon vonul el hétfőn az ország felett, amely Szegedre is havazást hoz estére

Mozgalmasabbra fordul az időjárás január harmadik hetében, ugyanis ciklonok és frontjaik érik el térségünket – írja az Időkép. Hétfőn Magyarországtól délre egy mediterrán ciklon vonul el, melynek felhő- és csapadékzónája a déli országrészt, így Szegedet is el fogja csípni.

Rögtön hétfőn tőlünk délre egy mediterrán ciklon vonul el, melynek felhő- és csapadékzónája a déli országrészt fogja érinteni. Hajnaltól délen egyre többfelé készülhetünk csapadékra: kezdetben vegyes halmazállapot várható, azaz egyaránt eshet eső, havas eső, hó, sőt átmenetileg ónos eső is. Délelőtt, kora délután leginkább eső lehet a jellemző csapadékforma, majd késő délutántól, kora estétől egyre többfelé havazás váltja fel az esőt. A Mecsekben kedd hajnalig akár 6-8 centiméter hó is hullhat. Az Időkép előrejelzése:

Fotó: Időkép

NAPNYUGTÁT KÖVETŐEN FEHÉREDHET KI A TÁJ DÉLEN

Főként tehát holnap napnyugtát követően fehéredhet ki egyre többfelé a táj délen, kedd hajnalig a Mecsekben vastagabb, akár 6-8 centis hótakaró is kialakulhat. Kedden már nem várható havazás, száraz, többnyire napos, de többfelé szeles időre van kilátás 0 és +5 fok közötti maximumokkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb