Mindenmás

Napi jó hír: Szegeden is javult a levegő minősége

Az ország több pontján is veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége, köztük Szegeden is – írtuk meg pár nappal ezelőtt. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) vasárnap közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból azonban kiderül, hogy az utóbbi napokban javult a levegő minősége az országban, köztük Szegeden is.

Mint kiemelték, a levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK adatai szerint szombaton sehol nem mértek veszélyes minőségű levegőt, de továbbra is egészségtelen

  • Ajka,
  • Sajószentpéter
  • és Miskolc levegője.

12 TELEPÜLÉSEN KIFOGÁSOLT A LEVEGŐ MINŐSÉGE

Tizenkét település – Sopron, Sarród, Győr, Tatabánya, Várpalota, Kaposvár, Pécs, Budapest, Putnok, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Nyíregyháza – levegőjének minősége kifogásolt, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.  

A HÉT KÖZEPÉN A SZÁLLÓ POR MIATT AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁN VESZÉLYES VOLTA A LEVEGŐ MINŐSÉGE

A hét közepén a szálló por miatt az ország több pontján veszélyes volt a levegő minősége, így a Sajó völgyében, valamint Nyíregyházán és Kaposváron. Pécs, Szeged, Győr, Tatabánya és Hernádszurdok levegőjének minősége pedig egészségtelen minősítést kapott akkor. Hétfőn az ország északi felében az erős északnyugati szél hatására többnyire kedvezően alakul a levegő minősége, de a déli, délnyugati területeken tovább emelkedhet a légszennyező anyagok koncentrációja. A déli határ mentén gyenge csapadék előfordulhat, ami arrafelé mérsékelheti a levegő minőségének romlását.

Forrás: MTI

    .

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb