Mindenmás

“Nem kell ide műjégpálya” – befagyott a Centrum-gödör

Decemberben tóként “pompázott”, januárban pedig akár korcsolyapályaként is üzemelhetne a Centrum-gödör, ugyanis a benne felgyülemlett víz a múlt héten befagyott. “Nem kell ide műjégpálya” – írta vasárnap Zsombor nevű olvasónk, aki a borítóképünkként is használt fotót küldte szerkesztőségünknek.

Milyen kevés város tud belvárosi tóval büszkélkedni – ezzel a szöveggel került fel még decemberben egy fotó a Minden, ami Szeged nevű Facebook csoportba, amelyen jól látszódik, hogy úgy megtelt a Centrum-gödörként elhíresült belvárosi “jelenség”, hogy már egy csepp sem férne bele:

A “tavacskából” azonban a hétvégén jégpálya lett, olvasónk fotója is jól mutatja, hogy teljesen befagyott, így akár korizni is lehetne rajta. Legalább így lenne valami haszna?

NEVERENDING STORY

Szürreális sztori a Centrum-gödör története. Mint már korábban megírtuk,

  • az első tulajdonosa a Palánk Lakásszövetkezet volt, 1985-ben mélygarázst, a földszinten a Centrumhoz kapcsolódó áruházat, az emeleten lakásokat építettek volna, a srácok az alapozásig jutottak el,
  • 1991-ben felszámolták a vállalkozást,
  • a telket ekkor a Coop Szeged Zrt., majd egy magánszemély vette meg, aki 1999-ben adta tovább a Belváros 2001 Kft-nek.
  • Itt jött újabb egy évtizednyi semmit tevés, aztán 2010-ben lejárt a kötelező beépítési határidő. A város kisajátíthatta volna a területet, de köszönte, nem csinált semmit.

Újabb négy év luft következett, 2014-ben az Igényes Otthon Kft. lett a tulajdonos, akik 2019-ben egy gigantikus társas – és irodaházat akartak építeni, 6 szinten 136 lakással, 153 férőhelyes mélygarázzsal és 23 földszinti parkolóval. Az építkezés leállt, a projektből nem lett semmi (micsoda meglepetés), sajnos sem társasház, sem a Kétfarkúak által feldobott park nem lesz egyelőre, és nagyon úgy fest, még évekig nézhetjük városunk egyik szégyenfoltját.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb