Közélet

Sorra festik át piros-fehérre a MOL kutakat Magyarországon – Szegeden két kút is átkerül az Orlenhez

Országszerte 64 helyszínen veszi át a benzinkutakat az Orlen a Moltól, elsőként az M1-es bevezetőjén történt meg a csere, de Szegeden is két benzinkút lesz zöld helyett piros-fehér.

Az elmúlt hetekben országszerte több Mol benzinkúton is felújítási munkálatok zajlottak, sokak meglepődésére azonban nem pusztán egyszerű ráncfelvarrás történt. Az eddig zöldbe burkolozó töltőállomásokat az Orlenre jellemző piros-fehérre festették át.

ÁTADTÁK A MOL KUTAKAT AZ ORLENNEK

“Nekünk a mai nem csak egy átlagos kedd, ugyanis alig 24 órája vettük át az első új töltőállomásunkat!” – írta ki január 10-én az Orlen Magyarország a közösségi oldalára, amiről fotót is megosztott, amin nem más, mint az M1-es fővárosi bevezető szakaszán látható benzinkút szerepel – írja a VG

Az egész mögött pedig nem más, mint a Mol és a Grupa Lotos SA-val, valamint a PKN Orlennel kötött megállapodása áll, amely révén a Mol-csoport hálózata több, mint 410 LOTOS Paliwa töltőállomással bővült Lengyelországban. Ugyanakkor az akvizíciós megállapodás részeként 64 magyarországi töltőállomást átadtak az Orlen részére.

Mint kiderült, az átadás 2024. január 8-tól kezdődően fokozatosan történik, és várhatóan 2024. április végére fejeződik be. Az érintett állomások listáját itt találhatjuk meg – ebben a fájlban összegyűjtötték az átadási időpontokat, valamint a legközelebbi helyettesítő töltőállomásokat is. Eszerint Szegeden a Csongrádi sugárúti, valamint a Makai úti töltőállomások kerülnek az Orlen kezébe, és március 4-én, illetve 5-én adják át őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb