Smart Szeged

Február végére fejezhetik be a Kállay liget erdő-karbantartási munkálatait

Elkezdődtek a munkálatok az újszegedi Kállay ligetben, kivágják a beteg fákat – írtuk meg decemberben, majd ma az is kiderült, hogy február végére fejezhetik be az erdő-karbantartási munkálatokat a helyszínen.

Avramov András, önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak nyilatkozott ma, mint kiemelte, az önkormányzat tavaly novemberben kezdte meg a terület parkosítását. A tervek szerint egy 6 elemből álló játszótér kerül majd a parkba. Ígérete szerint a beruházás a környéken való közlekedést csak minimálisan zavarhatja.

NINCS EGYETÉRTÉS

Mint korábban megírtuk, sokak szerint több fát vágtak ki a helyszínen, mint kellett volna. A megszólalók egy része úgy véli, hogy az előre beígért 20%-nál szemmel láthatóan is több fát vágtak ki, egyes hozzászólók szerint már az erdős rész több mint a fele, körülbelül a fák kétharmada kivágásra kerülhetett. Mások viszont örömüket fejezték ki látva a projekt elindulását: “mi az erdő mellett lakunk. Eddig semmit nem lehetett ott csinálni, teljesen rendezetlen volt. Most elvileg játszóteret, parkot alakítanak ki, rendes tereprendezés lesz. Két kicsi gyerekkel, én igenis örülök, hogy lesz egy rendezett park és játszótér, nem csak egy dzsungel” – írta egy másik felhasználó a csoportban.

A KÖRZET ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJE REAGÁLT

A fenti felvetésre akkor Avramov András, a körzet önkormányzati képviselője is reagált. Mint írta, a Kállay liget jogállását tekintve eddig gazdasági erdő volt. Ez azt jelenti, hogy az ültetés pillanatában meghatározzák, hogy pontosan mikor kell kitermelni a teljes faállományt. A kitermelés tarvágást jelent – ilyenre látható példa Ásotthalom környékén az autópálya mellett -, amikor a fákat kivágják és a gyökereket is kiforgatják a talajból.. A Kállay liget több mint 50 éve előre betervezett tarvágása egy évtizeden belül megvalósult volna.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb