Kikapcs

Fiatal robotprogramozók, és a legmenőbb LEGO-építők mérik össze tudásukat Szegeden, hamarosan startol a FIRST LEGO League regionális selejtezője

Egy kihívás, 110 ország, 40 ezernél is több csapat, 480 ezres gyermekközösség – ez nem más, mint a FIRST LEGO League, melynek január 27-én a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara székházában rendezik meg szegedi regionális selejtezőjét, amelyen 18 csapatban mintegy 160 általános iskolás méri össze tudását LEGO-építésben és robotprogramozásban, tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.

KREATIVITÁS, SZABAD KÍSÉRLETEZÉS, KRITIKUS GONDOLKODÁS

Mint írták, a jövő oktatását olyan szavak határozzák meg, mint a robotika, a mesterséges intelligencia, a programozás vagy a csapatmunka. Éppen ezért a FIRST® robotika közössége a LEGO-val közösen olyan programot alkotott meg és visz sikerre globálisan évről évre, amely lehetőséget biztosít a gyermekeknek a szabad kísérletezésre. De a kritikus gondolkodásukat és a kreatív problémamegoldásukat is fejleszthetik a fiatalok olyan feladatokon keresztül, amelyek a jövő kompetenciáit építik.

MEGISMERKEDHETSZ A LEGMENŐBB LEGO-ÉPÍTŐKKEL

Mindennek bárki szemtanúja lehet a január 27-ei programon, ugyanis a szervezők – a FIRST LEGO League Magyarország, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a HelloWorld Egyesület – úgy döntöttek, hogy 10 és 14 óra között nyitottá teszik a versenyt. Január utolsó szombatján várnak mindenkit, aki szeret legózni, akit érdekel a robotika világa, és aki szeretne megismerkedni a legmenőbb LEGO-építőkkel. Az ingyenes programon LEGO-játszóházzal is várják majd a gyermekeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb