Mindenmás

Friss információk érkeztek a Tiszában jégbe szakadt szegedi kislányok állapotáról

Hétfőn délután két kislány a Tisza fagyos vizébe zuhant, miután beszakadt alattuk a jég – írtuk meg elsőként tegnap, miután több olvasónk is értesítette a Szeged365 szerkesztőségét a hajmeresztő esetről. Az ügyben friss információk érkeztek, kiderült, hogy a sikongató gyerekek hangját két másik fiatal hallotta meg, akik hősiesen kimentették a kicsiket a jeges fogságból. A két lányhoz mentőt hívtak, az OMSZ-től úgy tudjuk, enyhébb fokú kihűléssel szállították őket kórházba. A cikkünket szemléző, majd kibővítő Metropol szerint az állapotuk stabil, jól vannak, sőt, nemrég már ki is jöhettek az intézményből.

Mint korábban írtuk, az eset a Pick Arénával szembeni ártéren történt, a Fokánál. Itt viszonylag sekély a víz, azonban a két kislány pont egy olyan helyen esett a Tiszába, ahol mélyebb volt, így el is merültek a folyóban. Szerencséjükre nem csak ők tartózkodtak a helyszínen:

a sikításukat meghallotta két másik fiatal, aki azonnal a bajba jutottak segítségére siettek, és kimentették őket a jeges fogságból.

A két lányhoz ezután mentőt hívtak, és végül enyhébb fokú kihűléssel szállították őket kórházba – tudtuk meg az OMSZ-től. A Metropol információi szerint az állapotuk stabil, jól vannak, sőt, azóta már ki is jöhettek az intézményből. 

A hideg időjárás miatt megindult a jégképződés a szegedi záportározókon is, többek között a tarjáni Zápor-tavon és a Vértón is. Jellemzően nagyon vékony még a jégréteg, és nem összefüggő. Ezek a tavak, záportározók, ha be is fagynak, a jég nem egyenletes pl. a vízbefolyások környékén, vagy a magas partfal mentén. Éppen ezért fontos tudni, hogy életveszélyes lehet ezek jegére merészkedni, kérünk szépen, Te se tedd!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb