Szegedi ArcokVideo365

Ilyen az, amikor a szegediek összefognak: a Prágai Látszerészet által felajánlott szemüvegeket viszi magával a KAM Home Goes 2 Bamako csapata az afrikai gyermekek számára

Már a finisbe érkezett a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, alig több, mint egy hét múlva, január 26-án ugyanis indul a nagy kaland és kezdetét veszi a Budapest Bamako Rally, a világ legnagyobb amatőr rallyja. A homokdűnék, majomkenyérfák, vízesések és látványos hegyi utakkal övezett út amellett, hogy egy életre szóló kalandot kínál a bátor résztvevőknek, jótékonysági célt is szolgál.

A 2024-es futam során a résztvevők egy Sierra Leonében, Freetownban működő kis box klub számára építenek fel egy ringet és visznek számukra sok-sok bokszkesztyűt, ezenkívül a szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, ahogy Muráti Kamilló csapatkapitány elárulta, egy Sierra Leonében található iskola tanulói számára visznek többek között szemüvegeket a gyerekeknek, melyeket a szegedi  Prágai Látszerészet és Boutique Optique by Prágai üzletek biztosítanak számukra. Kamilló a szemüveget kedden vette át Prágai András Milivoj, optometrista látszerész mestertől, ahová kameránkkal mi is elkísértük őt.

AFRIKAI ISKOLÁK SZÁMÁRA VISZNEK AJÁNDÉKOKAT, TÖBBEK KÖZÖTT A SZEMÜVEGEKET IS

Mint Muráti Kamilló elárulta, második alkalommal vágnak neki az izgalmakkal és veszélyekkel teli afrikai kalandnak, s ezúttal sem érkeznek majd üres kézzel. Kamillóék előző útjuk során Sierra Leonéban, Freetown mellett rátaláltak egy iskolára, ahova most a terveik szerint visszatérnek, méghozzá telis-tele ajándékokkal: tanszereket, szemüvegeket, minden olyan fontos dolgot, ami csak kellhet a gyerekeknek az iskolai tanulmányaikhoz igyekeznek magukkal vinni számukra, így biztos, hogy adományokkal jól megpakolt autóval indulnak majd neki az útnak január 26-án.

AZ ISKOLÁBAN NAGYON VÁRJÁK A KÖZEL 50 DARAB SZEMÜVEGET

“Immár második alkalommal, a Prágai Látszerészet és Boutique Optique by Prágai felajánlásával közel 50 szemüveget viszünk a gyerekeknek. Két iskola számára készültünk, az egyikben árva gyermekekkel foglalkoznak, a másik pedig egy szegény gyermekekkel teli iskola. Őket már az előző utunk során megismertük, fel is vettük velük a kapcsolatot, hogy újra megyünk, aminek nagyon örültek, s nagyon várják a szemüvegeket is” – árulta el Kamilló.

A PRÁGAI LÁTSZERÉSZET CSAPATA VÁSÁRLÓIKKAL ÖSSZEFOGVA AJÁNDÉKOZZA A SZEMÜVEGEKET

Mint Prágai András Milivoj, optometrista látszerész mester elmondta, nagyon megtisztelő számukra Kamillóék bizalma, hiszen anélkül, hogy külön meg kellett volna beszélniük, a KAM Home Goes 2 Bamako csapata tudta, hogy a Prágai Látszerészet munkatársai és vásárlói együtt már nagyon készülnek ajándékaikkal az afrikai gyermekek számára. “A kis hibás, problémás, kopott kereteket szoktuk ilyenkor felajánlani, plusz nagyon sok vásárlónk úgy jön ide hozzánk, hogy tudja már, hogy mi milyen karitatív tevékenységet folytatunk, és a még használható szemüvegét hozza be hozzánk a jó célra” – árulta el Prágai András.

EGYSZERRE SZÍVSZORONGATÓ ÉS SZÍVMELENGETŐ

Mint hozzátette, ezeket a szemüvegeket üzletükben ultrahangos tisztítóval megtisztítják, zsírtalanítják, majd UV-C-s fertőtlenítővel teljesen lefertőtlenítik, majd minden egyes szemüvegbe vadonatúj lencsék kerülnek. “Egyszerre szívszorongató és szívmelengető is, hogy Kamillóék által el tudjuk juttatni a majdnem ötven darab szemüveget azoknak a gyerekeknek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Ennél fantasztikusabb érzés nincs, hogy tudunk segíteni, és nemcsak mi, a vásárlóink is, akiknek nagyon köszönjük és továbbra is fogadjuk a felajánlásaikat” – zárta gondolatait Prágai András.

A CSAPAT SZEGEDEN RAJTOL, BÁRKI RÉSZT VEHET AZ INDULÁS IZGALMAS PILLANATAIBAN

A KAM Home Goes 2 Bamako csapatának január 26-ai indulását pedig mi, szegediek is nyomon követhetjük. Hasonlóan 2022 októberéhez a csapat a Belvárosi híd szegedi oldaláról, a Bárka mellől rajtol, ahová reggel 7-9 óra között várják az érdeklődőket, szurkolókat. Várhatóan több szegedi és Szeged környéki csapat is részt vesz majd az eseményen, akik együtt, egy kis konvolyban indulnak majd meg Budapestre, a rally fő rajtjára.

Ott pontosan délben dördülnek el a startpisztolyok, s ezzel kezdetét is veszi az izgalmakkal és veszélyekkel teli, kontinenseket átszelő kaland, ami Kamilló szerint rövidebb, de jóval nehezebb lesz a korábbi rally útvonalánál, ugyanis nagyon nehéz sziklás terepen fognak majd áthaladni.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb