Mindenmás

Napi pakk: esővel és erős széllel érkezik a mai nap Szegedre, ma van Karikó Katalin szülinapja

Esővel és erős széllel érkezik a szerda Szegedre, úgyhogy öltözz vastagon, ha elindulsz otthonról, s az esernyődet se felejtsd el magaddal vinni. Neves szülinapot is ünneplünk: ma 69 éves Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Nobel-díjas kutatóbiológus, az első magyar nő, aki Nobel-díjat kapott. Mutatjuk, mit tartogat számodra a szerda, meghoztuk a Napi pakkot a legfontosabb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Antal, Antónia és Roxána nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 69 éves Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora, Nobel-díjas kutatóbiológus, az első magyar nő, aki Nobel-díjat kapott.
  • 125 éve született Al Capone legendás amerikai gengszter, szeszcsempész.
  • 62 éve született Jim Carrey kanadai születésű amerikai színész (Ace Ventura – Állati nyomozó, Truman Show, Maszk).
  • 163 éve szabadalmaztatták az öblítős toalettet külön víztartállyal és lehúzó lánccal.
  • 36 éve született Tóth Gabi énekesnő.
  • 3 éve halt meg Sas József színész, rendező, komikus, színházigazgató.

ESŐRE ÉS ERŐS SZÉLRE SZÁMÍTHATUNK MA VÁROSUNKBAN

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, egy melegfront éri el térségünket. A déli országrészben délelőtt ónos eső is előfordulhat. Délután és este is többfelé várható eső és zápor. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok hajnalban -4 fok körül alakulnak, kora délután pedig 6 és 8 közötti értékeket mérhetünk Szegeden.

MÁTÓL ÚJFENT EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Hétfőn 21 forinttal nőtt az üzemanyagok ára hazánkban a jövedéki adó emelése miatt. Nos, nagyon úgy fest, hogy folytatódik a drágulás a hazai üzemanyagpiacon, szerdán újabb emelés lesz.

MÁTÓL MEGVÁLTOZIK AZ ÁSOTTHALMI KÖZÚTI HATÁRÁTKELŐHELY NYITVATARTÁSA

Az ünnepek idejére meghirdetett meghosszabbított nyitvatartás után szerdától a megszokott rendben, mindennap 7 óra és 19 óra között fogadja a Szerbiába tartó és onnan érkező utazókat az ásotthalmi közúti határátkelőhely – közölte hétfőn a rendőrség honlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb