Közélet

Szabadka alpolgármestere szerint a magyar szakaszon egyelőre nagyon lassú a szegedi vonat, hiányzik még egy délelőtti, és egy késő éjszakai járat indítása is

Több mint húsz évet dolgozott azon Pásztor István, hogy újrainduljon a vasúti közlekedés Szabadka és Szeged között és sokak örömére ez novemberben meg is történt. Erről is beszélt Kern Imre, Szabadka alpolgármestere a Vajdasági Rádió és Televízió Napjaink című műsorában.

“Vannak még problémák, hiszen a magyar szakaszon nagyon lassú a közlekedés, és hiányzik még egy délelőtti és egy nagyon késő éjszakai járat indítása is. Most háromóránként közlekednek a vonatok Szegedről és Szabadkáról is. Ezt sűríteni kell, de abban a pillanatban lesz lehetséges ez, amikor lekerül a teherforgalom a szakaszról. Hogy ez mikor lesz, az a MÁV-tól függ. Valamikor 2026-ban várható a teherforgalom és személyforgalom indítása Budapest irányába a magyar oldalon, remélhetőleg akkor” – mondta Kern a Szabad Magyar Szó szerint.

ÉLMÉNYFÜRDŐ PALICSON

Az alpolgármester az interjúban összegezte a tavalyi év projektjeit és beszélt többek között a palicsi akvaparkról is. “Nagy öröm, hogy befejeztük az akvaparkot, megtörtént a műszaki átvétel és a bérlő átvette az objektumot. Vannak gyerekbetegségek, de ezek meg lesznek oldva, a napokban ülünk le a működtetővel, vagyis az Elitte Palics tulajdonosával. Az is érdekes, hogy sehol sem hirdetik a fürdőt. A tulajdonos azt mondta, hogy addig, amíg nem lesz minden tökéletes, nem fogják hirdetni. Kezd bejáródni, az látszik a hétvégi látogatásokból, s amikor eljön a szép idő, akkor tömeg lesz, hiszen a kültéri rész az igazán vonzó” – tette hozzá Kern.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb