Szegedi Arcok

“Elkezdett sírni, majd futni a villamos felé” – az anyuka orra előtt csukódott be az ajtó, majd indult el a villamos ma reggel Szegeden, míg a kislánya a megállóban maradt (frissítve)

Nem mindennapi történetet osztott meg velünk ma reggel Rebeka olvasónk, aki szemtanúja volt annak az esetnek, ahogy az egyik villamos sofőrje úgy indult el a járművel, hogy rácsukta az egyik anyukára az ajtót. Mint kiderült, nem az volt a baj, hogy az orra előtt csukódott be az ajtó, hanem az, hogy a kislánya a megállóban maradt, és úgy indult el a villamos.

“A villamos 7:35-kor indult a Tarján megállóból, kb. 7:40-kor történt az eset a Deák Ferenc Gimnázium megállójában. Itt a 3-as Pesa villamosról egy gyerek leszállt a megállóban, az ajtók viszont bezárultak, és az anyuka fent maradt” – írta szerkesztőségünknek Rebeka olvasónk ma reggel.

ELKEZDETT SÍRNI A KISLÁNY, ÉS A VILLAMOS FELÉ ROHANNI

Mint tovább kiemelte, még el sem indult a villamos, amikor az anyuka elkezdett előrefelé ordítani, hogy nyissa már ki az ajtót a sofőr. “Mindez amúgy a villamos hátuljában történt, szóval nem hiszem, hogy a sofőr zárt fülkéjében meghallhatta, hogy neki ordítoznak” – emelte ki Rebeka, majd hozzátette, hogy ezek után elindult a villamos, a megállóban maradt kislány pedig “eltorzult fejjel elkezdett sírni, majd futni a villamos felé”. Ekkor már az anyuka a gyerek felé kezdett el ordítani, hogy álljon meg és ne fusson a villamos felé, valamint többen is kiáltoztak, hogy álljon meg a sofőr és nyissa ki az ajtót.

A MEGÁLLÓBAN IS JELEZTE EGY FÉRFI A SOFŐRNEK, HOGY ÁLLJON MEG

“A megállóban még egy férfi kalimpált is a kezeivel a sofőrnek, hátha észreveszi. Ekkor valaki húzott egy vészféket a villamoson és megálltunk” – hangsúlyozta olvasónk, majd ekkor már a sofőr is hátrament, hogy kiderítse, mi a fene történik. A beszámoló szerint miután a sofőr megtudta, hogy mi történt kinyitotta az ajtót, és az anyuka leszállt. “Körülbelül minden utasnak látszódott az arcán a sokk” – zárta a történetet olvasónk. Azt azért szeretnénk hozzátenni, hogy valószínűleg a sofőr nem vette észre, hogy az anyuka még fent maradt a járművön: Biztosak vagyunk abban, hogy nem szándékosat indult el úgy, hogy a gyerek a megállóban maradt. Reméljük, az ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj.

Az események kapcsán egyébként érdeklődtünk a Szegedi Közlekedési Társaságnál, egyelőre nem kaptunk választ. Amint meglesz, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE: KIVIZSGÁLJA AZ ÜGYET AZ SZKT

Válaszolt megkeresésünkre a Szegedi Közlekedési Társaság. Mint levelükben írták: “a mai napon, január 18-án ügyfélszolgálatunkra telefonon érkezett bejelentés. Az Utas panasza jegyzőkönyvben rögzítésre került és megkezdtük az eset azonnali kivizsgálását, amely vizsgálat jelenleg is zajlik.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb