Közélet

Gulyás Gergely szerint hatalommal való visszaélést nem a kormány, hanem a szegedi önkormányzat követett el a kivágandó véderdővel kapcsolatban

Kormányinfót tartott ma Gulyás Gergely, ahol terítékre került a Szeged-Csanádi Egyházmegye által kivágásra ítél hat hektáros erdő is. Mint köztudott, az önkormányzat ezt ellenzi, ezért védelem alá helyezte a véderdőt, amit karácsony előtt pár nappal a kormány felülírt egy rendelettel a háborús helyzetre mutogatva. Most arról kérdezték Gulyás Gergelyt a kormányinfón, hogy a fakivágás és a háborús helyzet hogy jön egymással kapcsolatba?

GAZZAL TELI TERÜLET, AHOL VANNAK FÁK

“A kormánnyal jó viszonyban lévő Szeged-Csanádi Egyházmegyének van egy fociakadémiája Szegeden (stadion, hotel sportcsarnok, mind állami pénzből), most emellé egy erdős terület helyén akarnak felhúzni egy 12 osztályos bentlakásos iskolát. A kormány ezt pénzzel támogatja, az önkormányzat ellenzi. A kormány az önkormányzat tiltó szándékát viszont felülírta, az ukrajnai háborús helyzetre mutogatva. Hogy jön kapcsolatba a fakivágással az ukrajnai háborús helyzet?” – kérdezte Gulyás Gergelytől a Telex, aki így válaszolt:

„Nem tudom, hogy a választott eszköz a legjobb volt-e”, mondta Gulyás, de szerinte itt nem egy összefüggő erdőről van szó, hanem egy gazzal teli területről, ahol vannak fák. “Nem hatalommal való visszaélés az, hogy a kormány a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva döntött így?” – kérdezett erre vissza a Telex, mire Gulyás azt mondta, hatalommal való visszaélést az önkormányzat követett el, de elismerte, hogy arról lehet vitázni, valóban jó indok volt-e a háborús veszélyhelyzet erre az ügyre.

TERÍTÉKEN A BYD

A BYD szegedi beruházásáról is kérdezték Gulyás Gergelyt, aki azt mondta, látják azokat az európai törekvéseket, hogy a kínai beruházásokat vágják le Európáról, de a magyar kormány szerint ez rossz és veszélyes, ők a szabad kereskedelem hívei. Zajlik egy vizsgálat a beruházással kapcsolatban, de Gulyás ettől nem tart. Arról is beszélt, ők 45 milliárd forintos infrastruktúratámogatást vállaltak, a többi pénzügyi részletről meg majd később beszélnek.

Mutatjuk, mi mindenről volt szó még a mai kormányinfón:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb