Mindenmás

Napi pakk: 16 fokkal és esővel kacsint vissza a tavasz Szegedre, ma Kormányinfót tart Gulyás Gergely

Nem egy csendes, nyugodt napnak nézünk elébe, legalábbis ami az időjárást illeti, hiszen esőt, szelet és kapaszkodj meg: 16 fokot jósolnak ma Szegedre. Kormányzati bejelentésekre is készülhetünk, hiszen ma Kormányinfót tart Gulyás Gergely és a friss napi pakkunkban mutatjuk, miért fázhatunk a szegedi trolikon és villamosokon!

NÉVNAPOSOK ÉS A TRIANON

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Piroska, Aténé, Beatrix, Fausztia, Fausztina, Gyöngy, Margit, Margó, Özséb, Pál, Piros, Szinta és Trixi nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 155 éve született Tornyai János festő, az alföldi festészet iskolateremtő mestere. Képein megörökítette a paraszti életet és a hódmezővásárhelyi tájat, később plein air képeket festett. Legkiemelkedőbb alkotásai a Juss; a Betyárszerelem és a Rákóczi Rodostóban.
  • 142 éve látta meg a napvilágot A. A. Milne angol író, Micimackó, Malacka és társai megalkotója,
  • 113 éve Csicsátka Antal mérnök, a sztereó rádió rendszer feltalálója,
  • 69 éve pedig Kevin Costner amerikai színész (Farkasokkal táncoló, Robin Hood).

Mindezek mellett 105 éve 1919. január 18-án kezdődtek meg az I. világháborút lezáró, Nagy-Magyarországot feldaraboló “Trianon” tárgyalások. Az örök sebeket okozó szerződést a felek végül 1920. június 4-én 16:32-kor írták alá a versailles-i Nagy-Trianon kastély 52 méter hosszú és 7 méter széles folyosóján, a La galérie des Cotelles-ben.

MELEGREKORD LEHET MA

Múlt héten sarkvidéki hideg tört be az országba, csütörtökön pedig már melegrekordokra lehet számítani. Jelentősen megenyhül az idő Szegeden, hajnalban is 7-8 fok lesz, majd napközben 15-16 fokot mérhetünk városunkban. Többfelé várható eső és zápor, de átmenetileg felszakadozhat a felhőzet is. Eleinte még sokfelé lesz élénk, erős a délnyugati szél, majd délutánra a szeles idő a déli és keleti országrészre korlátozódik.

KORMÁNYINFÓ LESZ MA

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön 10 órakor sajtótájékoztatót tart Kormányinfó – Mit, miért tesz a kormány? címmel. Kíváncsiak vagyunk, milyen bejelentésekre készülnek.

SOKAN FÁZNAK A TROLIKON ÉS VILLAMOSOKON

Az elmúlt időszakban több utas jelezte, hogy az SZKT által üzemeltetett járművek utasterének belső hőmérséklete nem megfelelően komfortos, ergo, fáznak az emberek utazás közben. A Szegedi Közlekedési Társaság közleményt is adott ki ez ügyben, mint a honlapjukon írják, megtakarítási okokból van alacsonyra állítva a termosztát a járműveken. Ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor ma nem fogunk fázni a tömegközlekedési járműveken, hiszen kifejezetten meleg idő lesz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb