SportVideo365

“A győzelemhez fel kell kötni a gatyaszárat” – elstartolt a Global Fitness nagy fogyókúra versenye, így teljesítheted sikeresen a kihívást az edzőterem trénere szerint

Új év, új kezdet, ez a nagy elhatározások, s nagy fogadalmak időszaka. A legtöbben pedig mi mást fogadnánk meg a nagy év végi eszem-iszom, dínom-dánom után, minthogy ledobunk pár felszaladt kilót. Ebben nyújt nagy segítséget, s extra motiváló erőt a szegedi Global Fitness nagy újévi fogyókúra versenye, mely idén már harmadik alkalommal startolt el. Mint Remzső Máté személyi edzőtől megtudtuk, az érdeklődés idén sem maradt el, szép számmal szálltak ringbe a versenyzők, hogy apait-anyait beleadva bebizonyítsák, ők a legkeményebbek és legkitartóbbak, ahhoz, hogy a végén, február 29-ig a legtöbb kilótól szabaduljanak meg. Máté beszélgetésünk során abba is beavatott bennünket, mi lehet a sikeres fogyókúra titka, s hogyan tarthatjuk meg hosszútávon a kívánt súlyunkat.

30 NŐI ÉS 19 FÉRFI VERSENYZŐ INDULT

Január 16-val lezárult a nevezés a Global Fitness 2024-es fogyókúra-versenyére, amelynek célja, hogy a szegediek eredményesen, viszont 100%-ban egészségesen, szakemberek felügyelete mellett szabaduljanak meg a felesleges kilóiktól. Mint Remzső Máté személyi edző elárulta, idén is óriási érdeklődés övezte a kihívást, 30 női és 19 férfi versenyző szállt ringbe a megmérettetés során. A verseny eredményeit súlyarányosan számolják majd, százalékos alapon, díjat pedig az első három, a súlyfeleslegétől legnagyobb százalékban megszabaduló versenyző fog kapni. “Mindenkinek nézünk egy kezdősúlyt és egy végsúlyt, és a közte lévő különbözet alapján dől el, ki nyeri a versenyt, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson” – tudtuk meg Remzső Mátétól.

“A GYŐZELEMHEZ FEL KELL KÖTNI A GATYASZÁRAT”

A személyi edző azt is felidézte, a verseny korábbi éveiben 15+-os fogyásokkal állhattak az elhivatott versenyzők a dobogóra. “Az előző két évben mindkét alkalommal az én versenyzőim nyerték meg a kihívást. Első alkalommal 16 kilós fogyást, a második évben 17 kilós súlycsökkentést ért el a nyertes versenyzőm, úgyhogy a győzelemhez azért fel kell kötni a gatyaszárat” – idézte fel Máté, majd hozzátette, ez a verseny azért is nagyon jó, mert a résztvevőket kifejezetten motiválja, hogy minél jobb helyezést érhessenek el, s felkerülhessenek a dobogóra, így még kitartóbban és elszántabban küzdenek az ádáz kilók ellen.

A JUTALOM SEM MARAD EL

Természetesen, mint azt a személyi edző elárulta, a jutalma sem marad el a legjobbaknak. Azonkívül, hogy sokat tettek egészségükért és fittebben, jobb közérzettel indítják az évet:

  • az I. helyezett: 50.000 Ft értékben bérlet és táplálék kiegészítő utalványt,
  • a II. helyezett: 30.000 Ft értékben bérlet és táplálék kiegészítő utalványt,
  • míg a III. helyezett: 20.000 Ft értékben bérlet és táplálék kiegészítő utalványt nyerhet.

A DIÉTA BETARTÁSA LEHET A KULCS A GYŐZELEMHEZ

Máté azt is elárulta, a tavalyi fogyókúra verseny női győztese, Bojár Dominika azóta is kitartóan jár hozzá és edz, sőt idén is benevezett a megmérettetésre, melyre gőzerővel készülnek Mátéval, mint ahogy videónkban is láthatod (lentebb). Mint akkor a versenyzők elárulták, igen kemény edzéstervet állított össze számukra személyi edzőjük, de nem is ez volt a megmérettetés legnehezebb része, sokkal inkább a szigorú diéta betartása tette próbára a fogyni vágyókat. Mint ahogy Máté most is hangsúlyozta, a diéta az egyik legsarkalatosabb pontja a versenyzők sikerének, hiszen edzhetünk bármennyit, akármilyen elszántsággal, ha közben az étkezésünkre nem figyelünk, nem fogjuk elérni a kívánt eredményt.

“AZ ÉN FELADATOM, HOGY A HOLTPONTOKON ÁTLENDÍTSEM A VERSENYZŐKET”

“Egy edző által összeállított étrend nagyon-nagyon sokat számít. Természetesen egy edzéstervet is összeállítunk a versenyzőknek. Egy külső, profi segítséggel úgy gondolom, hatékonyabb lehet a súlycsökkentés, nagyobb eséllyel érhető el a kívánt végeredmény” – magyarázta Máté. Hozzátette, tapasztalatai szerint a verseny alatt sokkal jobban odateszi magát mindenki, hiszen van egy cél, ami ott lebeg a versenyzők szemei előtt. Mint mondta, egy megadott, viszonylag rövid időtartam alatt látványos fogyást sokkal nehezebb véghez vinni, mintha hosszabb távra tervezünk. “Sokkal nehezebb is ezt kitartóan csinálni, s sokkal több is a megingási pont, s ilyenkor van nekem nagy szerepem, hogy ezeken a holtpontokon átlendítsem őket” – mondta el Máté.

A VERSENY UTÁN LEHET LAZÍTANI EGY KICSIT A DIÉTÁN

Hozzátette, nincs két egyforma test, nincs két egyforma anyagcsere, ezért minden versenyző esetében egy nagyon személyre szabott edzéstervről és diétáról van szó. “Ez egy nagyon jó évindítási lehetőség, hogy 2024 további részében is tudjanak a versenyzők céljaik felé haladni. Arra viszont szeretném felhívni mindenki figyelmét, mert sokan esnek ebbe a hibába, ha vége a versenynek, ne kezdj el össze-vissza enni mindent. A versenyt követően nem kell annyira szigorúan betartani a diétát, lehet egy kicsit lazítani, de ne legyen az, hogy nyolc pizzát megeszek egyszerre” – tanácsolta Remzső Máté.

Az edzőtermet itt találod:

Global Fitness

Szeged, Makkosházi krt. 1

+36 20 262 8141

[email protected]

Nyitvatartás H-V 5:30-23:00

szegedfitness.hu

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb