Mindenmás

Napi pakk: havazás, viharos szél, opera ősbemutató és emelkedő üzemanyagárak várnak ránk ma Szegeden

Elérkeztünk a péntekhez, már csak karnyújtásnyira vagyunk a hétvégétől, a jól megérdemelt pihenés idejétől. Sajnos az időjárás nem lesz túl kegyes hozzánk Szegeden, ma havazással és viharos széllel csap le ránk a hidegfront városunkban. Mától újra emelkednek az üzemanyagárak is a kutakon. Azért jó dolgokra is számíthatunk ma: opera ősbemutatóval kapcsolódhatunk ki a Reök Palotában és részt vehetünk a fülesbaglyok számlálásán is. Idd meg gyorsan a kávéd és vágj bele lendületesen a hét utolsó munkanapjába, meghoztuk a Napi pakkot a reggeli legfontosabb infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Sára, Márió, Margit, Sarolta és Veronika nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 123 éve alakult meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).
  • 93 éve született Schubert Éva, Kossuth-díjas színésznő, érdemes művész (Egy pikoló világos, Abigél, Egérút).
  • 81 éve született Janis Joplin, fehérbőrű bluesnekesnő.
  • 69 éve jelent meg a Scrabble a táblás játékok piacán.
  • 62 éve született Anthony Edwards amerikai színész (Vészhelyzet, Miért éppen Alaszka?).

HAVAZÁSSAL ÉS VIHAROS SZÉLLEL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT MA SZEGEDRE

Az enyhébb időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget Szegeden. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik, hajnalban, reggel az esőt északnyugat, észak felől egyre többfelé váltja majd fel havas eső, havazás. Délután viszont egyre kevesebb helyen fog havazni. Erős, viharos északi-északnyugati szél hozza a hideget. Hajnalban a délkeleti tájakon még 3-5 fokot mérhetünk, máshol már hidegebb lesz. Délután a maximumok -1 és +3 fok között alakulnak.

MA OPERA ŐSBEMUTATÓ LESZ A REÖK PALOTÁBAN

Különleges zenei élményt kínál Tóth Péter zeneszerző kabaré-opera ősbemutatója a REÖK Palotában. Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című műve tizenhat képben mutatja meg a színészi játék sokféleségét a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában – tájékoztatta szerkesztőségünket a szervezők.

MA INDUL A FÜLESBAGLYOK SZÁMLÁLÁSA SZEGEDEN, AMIHEZ TE IS CSATLAKOZHATSZ

Pénteken kezdődik és január 22-ig tart az erdei fülesbagoly telelőhelyeinek országos felmérése, amelyhez a lakosság segítségét kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). A programban bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok mellett óvodák és általános iskolák részvételére is számít – olvasható az MME hétfői közleményében.

MÁTÓL ÚJRA EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGÁR A KUTAKON

Pénteken a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal, a gázolajé bruttó 4 forinttal emelkedik, ami várhatóan a szegedi kutak áraiban is megjelenik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb