Szegedi ArcokVideo365

Após és vej egy taxiban, az életben pedig egy hajóban: Dr. Rokszin Richárd az anyósülésen, apósa a Tempó Taxi volánja mögött

“Feleségemmel együtt, kaptam egy második családot is” – indítja beszélgetésünket Dr. Rokszin Richárd. Szeged legnagyobb múlttal rendelkező, ikonikus taxitársasága, a Tempó Taxi számtalan híres, közéleti személyiséget fuvarozott már, megannyi életpályával, nevettető vagy könnyfakasztó történettel, hőstettel büszkélkedhet. Izgalmas utazásunk központjában most a Legszegedibb Gyógyító, Dr. Rokszin Richárd lesz, akit hivatása mellett a hétköznapi, emberi oldaláról mutatunk meg nektek. Az egész úton biztonságban voltunk, hisz a doktor úr apósa, Márta Ferenc kalauzolt bennünket.

“FŐZŐCSKÉZEK NEKIK, VELÜK”

“Én napközben sosem tudok aludni” – meséli nekünk Dr. Rokszin Richárd, a Legszegedibb Gyógyító, így a főzésben kapcsolódik ki, maga és családja örömére egyaránt. A főzés iránti szeretetét páciensei is tudják, így hálájukat sokszor egy-egy különleges fűszerrel fejezik ki. Ricsi szeret kísérletezni az ízekkel, de amit legjobban szeret, az a főztjével való örömszerzés a családjának. Az eddigi, 17 éve tartó sebészi munkája alatt számtalan embert ismert meg a sebészorvos, aki pszichésen is támogatja pácienseit a műtétek során, a gyorsabb és eredményesebb gyógyulás érdekében. Lelki-fizikai-és szakmai erőfeszítései nem hiábavalóak, hisz nevét egytől-egyig minden betege a szívébe zárja.

“NEKEM SZEGED VOLT AZ ELSŐ”

A Legszegedibb Gyógyító Kecskeméten született, a gyógyítás hivatását édesapjától örökölte, aki Tatabányán háziorvos. Ricsinek az alföldi emberek kedvessége, közvetlensége, vendégszeretete hiányzott a Dunántúlon és bár Pesten is könnyedén tanulhatott, később elhelyezkedhetett volna, mégis szeretett városunk visszahívta őt az Alföldre. Az ő szavaival élve: “én mindig is itt akartam maradni és örülök, hogy ez így is történt.”

“RÁJÖTTEM, HOGY NEM SZABAD KÉRDEZGETNI”

Márta Ferenc többek között Bodrogi Gyula színművészt is szállította, akivel egy megtisztelő, feltöltő beszélgetésben volt része, azonban vannak nehéz pillanatok is, amikor nehéz szavakat találni. Ilyenkor a csenddel, a megértő hallgatással hangolódnak rá “Piroskáék” útitársukra. Szeged legrégebbi múlttal rendelkező taxitársaságának az alapítója Ferenc, aki mind a mai napig aktívan dolgozik, biztonságban juttat el bárkit a Napfény Városában a megadott címre.

Ha kíváncsi vagy utazásunk részleteire, kulisszatitkokra, akkor ezt a videót Neked készítettük:

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb