Mindenmás

Nemzetközi versenyen bizonyított a vásárhelyi fogtechnikus tanuló Csehországban, a harmadik helyen zárt

Nemzetközi versenyen remekelt a hódmezővásárhelyi Barta Éva fogtechnikus tanuló. Igazi szintlépés volt számára, hogy egy nemzetközi mezőnyben mérhette össze tudását harminc másik indulóval – közölte a Hódpress.

Mint írják, Éva a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége végzős tanulójaként harmadik helyezést ért el a Csehországban, Ustí nad Labemben megrendezett fogtechnikai versenyen. Már a tavalyi évben is szép sikereket ért el az országos versenyen, de ez a megmérettetés most egészen más tapasztalatot adott neki. Csehországban anatomikus viaszmintázás kategóriában érte el a harmadik helyet. Négy és fél óra alatt kellett másik oldali fogakat tükrözniük a versenyzőknek minden részletre kiterjedő pontossággal. Egy tizedmilliméter is számít ilyenkor – mondta el Éva a portálnak.  

FELKÉSZÍTŐ OKTATÓJÁNAK ÉS GYAKORLATI HELYÉNEK IS HÁLÁS A FOGTECHNIKUS TANULÓ

A versenyen való részvételét a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum támogatása tette lehetővé, de a diák rendkívül hálás felkészítő oktatójának, Belovai Jánosnak, valamint gyakorlati képzőhelyének, az InNovadent Fogtechnikai Labornak és mesterének, Nógrádi Zsuzsannának is. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb