Sport

Hihetetlen, de szerencsére igaz: az SZTE-Szedeák történelmi győzelmet aratott Körmenden!

Az SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata hatalmas győzelmet aratott a Körmend otthonában, ezzel bejutva a Magyar Kupa elődöntőjébe. Ez a siker negyedik alkalommal fordult elő a csapat történetében, ami igazán különleges teljesítmény. Nagyon gratulálunk a szegedi srácoknak!

A negyeddöntőben a Körmend otthonában a csapatunk új játékosa, Brendan Bailey mutatkozott be, 27 ponttal robbanva be a csapatba. A mérkőzés első negyedében a Körmend dominált, Lovre Basic vezetésével, azonban a Szedeák nem adta fel. Woolridge pontjaival és Zsíros hármassal felzárkóztunk, zárva az első negyedet 31–16-ra.

A második negyedben csapatunk feléledt, Bailey, Cohill és Locke tripláival felzárkózva egy pontra a félidőre. A harmadik negyedben tovább folytatódott a szoros küzdelem, Locke fontos kosarával és Bailey távolijával elhúztunk.

Az utolsó negyedben a Szedeák elképesztő teljesítményt nyújtott. Bailey és Locke vezetésével a csapatunk 10 ponttal vezetett, végül 91–98-ra nyerve a mérkőzést. Nikola Lazics vezetőedző gratulált a csapatnak, kiemelve a játék intelligens megközelítését és Bailey leigazolásának fontosságát.

Ez a győzelem nem csak a négy közé jutást, hanem egy lenyűgöző történelmi pillanatot is jelent a Szedeák számára. A csapat most az elődöntőben a Falcóval mérkőzik meg, a bajnokságban pedig szombaton Oroszlányban folytatja. Gratulálunk a Szedeáknak ehhez a fantasztikus győzelemhez, és izgatottan várjuk a következő mérkőzéseket!

A mérkőzés számokban: Egis Körmend–SZTE-Szedeák 91–98 (31–16, 19–28, 17–23, 24–31) Zsíros Tibor férfi kosárlabda magyar kupa, negyeddöntő. Körmend, 2000 néző. Vezette: Cziffra, Kapitány, Minár.
Egis Körmend: BASIC 19/15, Takács 8, Morgan 14/9, TOLBERT 30, Sylla 2. Csere: Ferencz 2, Durázi 12, Djogo 4, Kiss. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 18, Balogh, LOCKE 29/15, Bognár, Lake 6. Csere: Zsíros 13/6, BAILEY 27/15, Mucza 2, Cohill 3/3, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics. Kipontozódott: Bognár (29.), Locke (40.).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb