Közélet

Új országgyűlési képviselője lesz Hódmezővásárhelynek és a térségnek: nem politikai, hanem személyes döntést hozott Lázár János

Nem politikai, hanem személyes döntést hozott azzal Lázár János, hogy 2026-ban nem indul egyéniben az országgyűlési választáson. Egyértelművé tette: új kihívások, nagyobb feladatok várnak rá.

Nem politikai, hanem személyes döntés, hogy nem indul el egyéni képviselőjelöltként a 2026-os országgyűlési választáson Lázár János. A térség parlamenti képviselője, építési és közlekedési miniszter erről a Rádió 7 csütörtöki Közös Nevezőjében beszélt. Mint mondta, 49 éves lesz idén, élete második részére ráfordulva átgondolta, mit akar a jövőben csinálni, milyen tervei és elképzelései vannak.

HÁLÁS VALAMENNYI VÁSÁRHELYINEK

Lázár János emlékeztetett arra is, hogy 1995-ben lépte át a vásárhelyi városháza kapuját. A sok évtizednyi közös munka fantasztikus eredményeiért hálás valamennyi vásárhelyinek – emelte ki. Hozzátette, büszke rá, hogy hatszor indult egyéni képviselői mandátumért, hatszor nyert, s valamennyi alkalommal győzni tudott, amikor felkerült a neve a szavazólapra. Mostantól új típusú kihívások várnak rá – írja a Promenad24.

„2026-ban nem indulok egyéni képviselőnek. 2026-ig természetesen parlamenti képviselője vagyok a városnak, végzem a munkámat, és szolgálom az itt élőket, illetve a választókerületben lakókat. Minden kötelezettségemet teljesíteni fogom, de 2026-ban új parlamenti képviselője lesz majd Hódmezővásárhelynek és a választókerületnek, és miután nagyon sok tehetséges felnőtt ember van ebben a választókerületben, biztos vagyok abban, hogy a hódmezővásárhelyiek és a makóiak meg fogják találni azt, aki az érdekeiket a legjobban fogja képviselni. Az együtt töltött évekért és a közös együttműködésért, a lehetőségért mindig hálás leszek, ezért a város mindig számíthat rám” – részletezte.

MÁS MINŐSÉGBEN SZÁMÍTHATNAK RÁ, MINT EDDIG

Kitért rá: nem költöznek el családjával Budapestre, s vásárhelyiként nagyon szeretné, ha jól mennének a város ügyei, jól élnének a vásárhelyiek, és mindenki jól érezné magát, de alapvetően ezt a kérdést az itt élőknek kell rendezniük. Ő a jövőben más típusú munkával szolgálja Magyarországot, akár a parlamentben, akár a kormány tagjaként, akár egy közfeladatokat, közcélokat ellátó alapítványban – a helyi lökdösődésben és kisszerű vitákban ugyanakkor nem akar részt venni, nem akar a helyi ügyekkel foglalkozni. 

„Dolgozom a miniszterelnöknek személyesen is, tehát kialakult közöttünk egy olyan munkakapcsolat, aminek erős jövője van, így aztán az erőimet úgy próbálom megosztani, hogyha valahol már leszolgáltam 25 évet, akkor a következő 25 évben máshol is tudjak szolgálatot teljesíteni. Kerek egész ez a 25 esztendő, nagyon sikeres 25 év van mögöttünk, hódmezővásárhelyiek mögött, és azt remélem, hogy lesznek még jó közös éveink, de más minőségben számíthatnak rám, mint eddig” – vázolta, hangsúlyozván: a hódmezővásárhelyi közéletben, politikai életben való részvételét lezártnak tekinti, azzal együtt, hogy a saját eszközeivel természetesen a jövőben is segíti a helyi Fideszt.

NEM AKAR EGYÜTTMŰKÖDNI MÁRKI-ZAY PÉTERÉKKEL

Úgy értékelt: Hódmezővásárhely saját magát méltatlan helyzetbe hozta, és a város jelenlegi vezetése lezülleszti ezt a várost. „Van egy mondás: ‘nem fér át a teve a tű fokán’. A mostani városvezetés önmagát nem tudja meghaladni, képtelen arra, hogy felnőjön a feladathoz, folyamatosan lezülleszti a várost, lezülleszti az egész közösséget” – fejtette ki. Leszögezte, a jelenlegi városvezetéssel nem tud, nem fog, nem akar együttműködni a kormányzat. A vásárhelyieknek kell dönteni a júniusi önkormányzati választáson, s természetesen bárhogy is döntenek, azt tiszteletben kell tartani.

„Mi elmondtuk a kormányzatból – nyilván nem véletlen mondtam ezt, hiszen ezt megbeszéltük a miniszterelnökkel –, hogy nem tudunk olyan városvezetéssel együttműködni, sem itt, sem máshol az országban, aki elárulta a hazáját, viszont mindenkivel tudunk együttműködni pártállástól függetlenül, aki szolgálja a hazáját. Jól mutatja ezt, hogy Szeged városvezetésével, akik azért nehezen lennének azzal vádolhatóak, hogy kormánypártiak, kötöttünk egy megállapodást, sőt, stratégiai szövetségben dolgozunk évek óta azért, hogy Szegedre tudjunk hozni egy nagyberuházást, egy több milliárd dolláros nagyberuházást, ami meg fogja változtatni az egész dél-alföldi régiónak a sorsát és szerepét” – mutatta be.

Mint mondta, az ellenzéki szegedi városvezetéssel meg tudott állapodni, együtt tud működni a kormányzat, olyanokkal viszont nem akarnak, akik alapvetően pénzért elárulták a hazájukat. „Hogy a hódmezővásárhelyiek mit választanak, az az ő elképzelésük, az ő dolguk. Eddig se támogattuk a városvezetést, és ezután se fogjuk támogatni ezt a városvezetést. Hogyha választanak egy olyan városvezetést a hódmezővásárhelyiek, akik a hazájukat szolgálják, azzal a kormány bizonyára együtt fog működni” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb