Sport

Veretlenül zárta a törökországi edzőtábort a Szeged-Csanád GA, az utolsó meccsen osztrák első osztályú csapattal játszottak döntetlent

Még hétfőn számoltunk be róla, hogy újabb győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA a törökországi edzőtáborban. Csütörtökön lejátszotta az utolsó felkészülési meccsét is a csapat Belekben, amely végül döntetlennel zárult, az ellenfél pedig az osztrák első osztályban szereplő Rapid Wien volt – közölte a klub.

Harmadik és egyben utolsó törökországi felkészülési mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a Szeged-Csanád GA a Rapid Wien csapatával. Bíró Bence szünet előtti góljával sokáig vezettek a kék-feketék, a hajrában azonban Nikolas Sattlberger találatával osztrák ellenfelünk egyenlített és beállította a végeredményt.

JOBBAN KEZDTE AZ ELSŐ FÉLIDŐD AZ OSZTRÁK CSAPAT

A találkozó elején beszorította kapuja elé a kék-feketéket a bécsi együttes, de az első negyedórát követően felvette a ritmust a Szeged és abszolút partiban volt ellenfelével. Olyannyira, hogy két perccel a szünet előtt egy szöglet utáni kavarodás során Bíró Bence lecsapott a kínálkozó lehetőségre és vezetéshez juttatta a szegedieket. A második felvonás már inkább kiegyenlített játékot hozott, több alkalommal is szép akciókat vezetett a Szeged-Csanád GA, de nem sikerült növelni az előnyt. A Rapid Wien a hajrában kiegyenlített: mindössze öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy sarokrúgás után Sattlberger bólintott a kapuba, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

VERETLENÜL ZÁRTA AZ EDZŐTÁBORT A CSAPAT

A Szeged-Csanád GA ezzel veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel, négy rúgott és egy kapott góllal zárta az edzőmérkőzések sorát. Alekszandar Sztevanovics tanítványaira pénteken két edzés vár a törökországi edzőtáborban, majd szombaton hazaindulnak, hogy jövő héttől már Szegeden folytathassák a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első meccset a Vasas otthonában játssza majd a csapat, majd egy héttel később jön a tavaszi szezon első hazai találkozója, február 11-én az Ajka csapatát fogadják a Szent Gellért Fórumban.

A VEZETŐEDZŐ SZERINT EZ VOLT A LEGNEHEZEBB FELKÉSZÜLÉSI MECCS

“Azt mondanám, hogy ez volt az eddigi legnehezebb mérkőzésünk a felkészülés során, de nem az ellenfelünk minősége, hanem a csapat szükséges pszichológiai állapota miatt. Figyelembe véve a korábbi a meccsinket, a mai várakozásink voltak a legmagasabbak. Bizonyos mértékű fáradtság érezhető, de ez teljesen normális a felkészülés jelenlegi szakaszában. A mai mérkőzés egyértelműen megmutatta, mekkora potenciál rejlik a csapatban, de van néhány gyenge pont, amit korrigálni kell. A koncentráció csökkenése a mérkőzés végén elfogadhatatlan, ezen pedig még sokat kell dolgoznunk. Holnap még két edzés vár ránk, majd visszatérünk Szegedre, hogy otthon folytassuk a munkát. Hiszem, hogy készen állunk majd az első bajnoki mérkőzésre.” – értékelte a mérkőzést Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb