Smart SzegedVideo365

2024 legnagyobb befektetési sztárja a “zöld” ingatlan! A Cédrus Liget jobb befektetés, mint az arany?

Szegeden a BYD megjelenése óriás fellendülést jelenthet a befektetőknek. A szegedi frekventált ingatlanok felvásárlása eddig is közkedveltnek számított egyetemi városunkban. A diákok minden év szeptemberében tömegesen foglalják el bérleményeiket, amiket már pár hónappal a beköltözés előtt lefoglaltak, vagy kifizettek. A lakás biznisz most pedig úgy tűnik, “zöld ” útra tér.

Az ingatlan befektetésnek több fontos szabálya is létezik, ezeket azért érdemes fontolóra venni, mert csökkenthetjük a kockázati tényezőket. A legfontosabb szabály: jó helyen lévő ingatlant vásároljunk! Továbbá, nem mindig az olcsó ingatlan a jó befektetés. Ezen felül fontos, hogy forgalomképes ingatlanba fektessük pénzünket. Ami pedig a 2024-es szabályt illeti, ha lehet, akkor megújuló energiaforrással rendelkező lakásokba fektessünk, mert értékállóbbak.  Ezeket figyelembe véve mutatjuk is a legjobb megoldást Szegeden!

Sok befektető vásárol banki bedőlt ingatlanokat, felújításra szorulókat, amivel viszont rengeteget veszíthetnek a bizonytalansági faktor miatt. 2024-ben miért is választanánk befektetés céljából elavult kivitelezésű lakásokat?! Hisz Szegeden a Cédrus Ligetben geotermikus fűtésrendszerű lakások épültek, amik költséghatékony rezsi árakon kínálják a nyugalmas lakhatást, diákok és családok számára egyaránt. 

Már írtunk róla korábbi cikkünkben: a Cédrus Lakópark, Európa legnagyobb geotermikus fűtési rendszerének lakóparki mása. A világban hatalmas kincs a kiszámítható és pénztárcabarát rezsiköltség, legyen szó befektetésről, vagy éppen otthonunk megvásárlásáról. Lekeny Márk, a Cédrus Liget Lakópark ügyvezetője elárulta: Reykjavík után Szegeden van a legnagyobb geotermikus fűtésrendszer, és a Cédrus Liget Lakópark külön kutakkal rendelkezik. Ez a legzöldebb, legfenntarthatóbb és leginkább pénztárcabarát megoldás, de a kiépítése igen költséges: ezért nem éri meg kisebb közösségeknek ebbe fektetni, de település szinten, és nagyobb lakóparkok esetében már élvezhetjük minden jótékony hatását.

Nos, az ingatlanbefektetések egyik legfontosabb ökölszabálya, hogy a profit a vásárláskor keletkezik, azaz minél jobb áron jutunk hozzá egy ingatlanhoz, a folyamat végén annál nagyobb bevételre tehetünk szert. Ehhez pedig még érdemes azt hozzátenni, hogy a felkészítési folyamat és maga az értékesítés képes arra, hogy valóban maximalizáljuk a befektetésből származó profitot. Tehát, mindenképp figyelembe kell venni a lakások korát, fűtésrendszerét és frekventáltságát. 

Még mindig az látható a piacon, hogy az újépítésű ingatlanok, főleg amelyek bármilyen megújuló energiaforrást használnak értékállóak, és folyamatosan emelkedik az áruk. Az a tapasztalat, hogy akinek befektethető tőkéje van, még mindig nagy potenciált lát az ingatlanvásárlásban, ráadásul a piac alakulása is egyre jobban afelé tendál, hogy albérletben élnek a fiatalok és ott rendezkednek be hosszútávon. Szeged ipari fejlődése (amiről egyre többet hallani) is azt vetíti előre, hogy ebbe a területbe fektetni egy jól megtérülő szegmens, és mindig van/lesz rá igény.

További információért látogassatok el az oldalra és keressétek őket bizalommal!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb