Közélet

Kiütötte az újrainduló vasútvonal a buszt – valószínűleg meg fogják szüntetni a Szeged-Szabadka közötti buszjáratot

A Subotica-trans részére tavaly elkészített tanulmány szerint az utasforgalmi közvállalatnak 2024-ben számos változást kell majd beterveznie. A legfontosabb cél az új autóbuszok vásárlása, de a városi, peremvárosi és nemzetközi járatok esetében is változások várhatók, többek között a szegedi vonalon is. Mint kiderült, az újrainduló vasútvonal miatt valószínűleg megszűnik a Szeged-Szabadka közötti autóbuszközlekedés.

A gépjárműpark fiatalítása mindenképpen az első helyen szerepel, de Dejan Ljubisavljević igazgató szerint komoly változásokat kell eszközölni egyes, eddig népszerűnek tartott járatok tekintetében is. Ezek egyike a Szabadka-Szeged járat, amely a vasúti személyszállítás újraindulása óta rengeteg utast veszített el – írja a vojvodjanski.com alapján a Szabad Magyar Szó.

HATALMAS KONKURENCIA A VASÚT

“Ez a vasútvonal jelenleg hatalmas konkurenciát jelent a Subotica-trans számára és elvileg nekünk egy járatunk volt, amely kapcsot jelentett Szabadka és Szeged között, de most, a vasúti személyszállítás újraindulásával és a határ menti együttműködés felgyorsulásával, vagyis a határon való várakozás megszűnésével az autóbusszal történő személyszállítás már egyre kevésbé versenyképes és ezt a bevételeinken is, de az utasok számán is látni lehet” – mondta az igazgató.

HAMAROSAN MEGSZÜNTETIK A JÁRATOT

Kiemelte azt is, hogy a járaton minden nap figyelemmel kísérik és elemzik az utasok számát, és azok nagymértékű csökkenése miatt nagy a valószínűsége annak, hogy a Szabadka-Szeged járatot hamarosan megszüntetik. A helyi járatok tekintetében az említett tanulmány alapján a városi járatokon is változásokat eszközölnek, többek közt az ipari övezet igényei szerint, és várhatóan új járatokat vezetne be, a városi és a peremvárosi járatokon egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb