Szegedi Arcok

“Siess, a disznóvágást le ne késd” – megszégyenített és megalázott egy fiatal srác egy lányt túlsúlya miatt az egyik szegedi buszon

“Olyan megalázó szituációban volt részem, amit szerintem soha nem fogok tudni kitörölni a fejemből” – kezdte történetét Otília, akit egy szegedi buszon ért súlyos lelki trauma, miután egy szintén a járaton utazó fiatal srác minősíthetetlen stílusban beszélt róla, s szégyenítette meg túlsúlya miatt.

Mint a Promotions nevű lapnak a szegedi lány elmesélte történetét, a hétvégén egy baráti találkozóra tartott, amikor felszállt az egyik szegedi, helyi járatos buszra. Otília elmondta, gyermekkora óta küzd a túlsúllyal, bőven 100 kg felett van, de nem tud ellene mit tenni, nagyon szeret enni, mozogni pedig kevésbé. Ő elfogadta így magát, ahogy párja, családja és barátai is. Kapott már ugyan korábban is beszólásokat, de azokat többnyire elengedte a füle mellett, ennyire, mint most még soha nem bántották meg.

“MEGTENNÉD, HOGY ÁTÜLSZ MÁSHOVA, MERT KÉT HELYET FOGLALSZ”

A buszon ugyanis volt egy üres hely egy srác mellett, ahová a lány le akart ülni, hiszen nem szeret sokat állni, a túlsúlya miatt amúgy is nehézkes számára, ha hosszabb ideig nem ülhet le. “Amikor odaértem a helyhez akkor a srác rám nézett és fintorogva elfordult. Nem tetszhetek mindenkinek, így ezzel nem foglalkoztam, csak leültem. Nagyjából 2-3 percet utazhattunk így, amikor a srác felém fordult és megkérdezte, hogy: figyelj már, az egy dolog hogy kövér vagy, az se érdekel mennyit zabálsz, de megtennéd hogy átülsz máshova, mert két helyet foglalsz el és lehet nem tűnt fel, de én is itt ülök.”

AZ UTASOK KÖZÖNYÖSEK MARADTAK

Mint a lány mesélte, a srác nem éppen halkan beszélt, így a többi utas is hallotta, többen oda is fordultak, sőt, volt, aki elnevette magát, viszont, ami nagyon rosszul esett Otíliának, segélykérő tekintetére nem érkezett válasz, senki nem védte meg, mindenki közönyös maradt a kegyetlen beszólást hallva. Sajnos a történet itt még korántsem ért véget, a srác ugyanis folytatta mondókáját: “jó, látom nem csak kövér vagy, hanem retardált is. Akkor átülök én máshova, te meg tespedj itt, nehogy véletlen 2 percet is állnod kelljen” – folytatta a fiatal fiú.

TELEFONÁLNI KEZDETT ÉS FENNHANGON ECSETELTE A BARÁTJÁNAK AZ ESETET

“Ekkor elsírtam magam és az emberek még mindig csak bámészkodtak, senki nem szólt rá a fiúra, teljesen egyedül éreztem magam. Ő kimászott mellőlem és valóban átült máshova. Ezzel azt hittem vége is van a rémálomnak, azonban telefonálni kezdett és fennhangon mesélte el az esetet az egyik barátjának, minősíthetetlen szavakat használva. A buszon egyre többen kezdtek kuncogni én pedig nem bírtam tovább és elkezdtem nagyon nagyon zokogni. Végül eljött a megálló, ahol le kellett szállnom. Vissza se néztem, de hallottam, hogy a srác még utánam szólt, hogy: “siess, a disznóvágást le ne késd” – folytatta történetét a lány.

SENKIVEL SEM SZABADNA ÍGY BESZÉLNI

Hozzátette, azóta sem tudta magát túltenni a történteken, folyamatosan azon gondolkozik, mit kellett volna abban a szituációban másképp csinálnia. “Én is ember vagyok és senkivel sem szabadna így beszélni. Azóta sem mertem újra buszra szállni, mert rettegek, hogy ismét találkozunk” – zárta gondolatait a lány.

Forrás: promotions.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb