Közélet

Árat emel a DIGI is májustól – mutatjuk, mennyivel

Sorjáztak a bejelentések januárban, szinte minden szolgáltató árat emel a közeljövőben. A Yettel, a Vodafone és a Telekom után most a Digi Távközlési Kft. lengette be, hogy május 1-jével megdobják a díjakat. Mint kiderült, a vezetékes szolgáltatások havidíja is automatikusan drágul fog.

Ahogy a Vodafone, a Telekom és a Yettel is teszi majd, úgy a DIGI sem a 2023-as pénzromlás mértékével, azaz 17,6 százalékkal emeli meg a havi díjakat, hanem annál valamivel kisebb mértékben, 14,9 százalékkal. „Ezzel szigorúan az inflációkövető díjkorrekciók mértékét figyelembe véve idén a Digi hajtja végre a legkisebb mértékű automatikus áremelést” – olvasható a hwsw.hu-n.

A DIGIMOBIL “KICSIT” JOBBAN FOG DRÁGULNI

Az is kiderült, hogy május 1-jétől szintén változnak a DigiMobil árai. A szolgáltatás megmaradt mintegy 170 ezer előfizetője azonban a fenti, 14,9 százalékos díjemeléshez képest jóval nagyobb mértékű, helyenként az 50 százalékot meghaladó drágulással kell számoljon.

TAVALY KÉTSZER EMELTEK

A Digi tavaly két alkalommal is emelt árat, először 2023. január 1-től, arra hivatkozva, hogy a makrogazdasági helyzethez igazítják áraikat, mivel az általános áremelkedés és az energiaválság jelentősen növelte költségeiket. Ekkor az önálló vezetékes internet szolgáltatással rendelkező ügyfelek előfizetésének ára 2000 forinttal, a csak műholdas (DTH) előfizetéssel rendelkező ügyfelek szolgáltatásainak ára 1000 forinttal, míg a két vagy három vezetékes szolgáltatással rendelkezők csomagjai 1500 forinttal drágultak. Ezt követően 2023. májusától 14,5 százalékkal, a 2022-es inflációval megegyező mértékben emelte árait a Digi Távközlési Kft. – emlékeztet a Portfolio.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb