Közélet

Szörnyű életkörülményei miatt került kórházba, most önkéntesek segítenek a 80 éves bácsinak visszaköltözni a házába Hódmezővásárhelyen

A Református Szeretetszolgálat segítségével költözhet vissza otthonába egy 80 éves férfi Hódmezővásárhelyen. Az idős ember karácsonykor került kórházba, kiderült, elhanyagolt életkörülményei miatt betegedett meg. 20 éve él egyedül, nem tud magáról gondoskodni, házában a gázt is kikötötték szivárgás miatt. A református önkéntesek vállalták, hogy segítenek neki, kitakarítják, és kifestik a házát, hogy egészséges körülmények között élhessen.

Szörnyű körülmények között élt eddig Kenéz Sándor, az idős ember azt mondta az RTL Híradónak, hogy 20 éve nincs aki gondoskodjon róla, egyedül pedig nem tudja ellátni magát. Karácsonykor került kórházba, ekkor kiderült, rossz életkörülményei betegítették meg, így nem mehetett haza, végül a Református Szeretetszolgálattól kért segítséget.

PRÓBÁLJÁK RENDBE TENNI A HÁZAT

“Most jelenleg 10-en vagyunk itt az ingatlanban és próbáljuk a munkálatokat elvégezni. Más gyülekezet étellel és ruhákkal segíti a bácsit, továbbá az egyik gyülekezet felajánlotta, hogy a nem használt parókiáján élhessen, ameddig a fűtési problémája nem lesz megoldva” – nyilatkozta a tévének, Mándi Ferenc, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány koordinátora.

SZIVÁRGOTT A GÁZ IS

Ameddig az idős ember a kórházban volt, kiderült, szivárog a házában a gáz, így azt kikötötték. Most az önkéntesekkel tért már haza, akik szombaton kezdték a munkát a ház körül. Többek között vadrózsát is el kellett távolítani annak érdekében, hogy a gázórát visszatudják szerelni. Ráadásul a felhalmozott papírok miatt tűzveszélyessé vált az épület, emiatt is kezdték el teljes mértékben kitakarítani a ház belsejét és az udvart is. Húsz nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze, valamint azt is vállalták, hogy kifestik a házat, a héten folytatódik a munka.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb