Mindenmás

„Cigányoknak tilos a belépés” – állt az üzenet egy italbolt LED-paneljén a szomszédos megyeszékhelyen

„Cigányoknak tilos a belépés” – állt az üzenet egy kecskeméti üzlet LED-paneljén. A rasszista, minden körülmények között elítélendő üzenettel a hétfői nap folyamán találkozhattak a helyiek, az italbolt azóta közlemény is adott ki az ügyben – szúrta ki a Kecskemét365.

„Cigányoknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja. Ifj. Rostás-Farkas György a Roma Szeretetszolgálat részéről azt írta az ügyben, hogy: „Természetesen elítéljük a rasszizmus összes formáját, és megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!”

AZ ESETRE REAGÁLT A KOZÁK ITAL IS

Közben az italbolt is megszólalt az ügyben: Facebook-oldalukon azt írták, hogy a bolt kijelzőjét ismeretlenek törték fel, az üzenettől elhatárolódnak, az üggyel kapcsolatban feljelentést tesznek. Így fogalmaztak:

„A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk led panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk”.

Nem tudni, hogy pontosan mennyi ideig volt látható a rasszista felirat az italbolt kijelzőjén. A Roma Szeretszolgálat még videót is közölt a látványról, ez a honlapjukon nézhető meg. Ifj. Rostás-Farkas még azt is hozzátette: „Kecskemét vezetését is megkeressük az ügy kapcsán és természetesen a bolt tulajdonosát is”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb