Közélet

Botka László megtakarítása nőtt, Binszki Józsefnek még mindig megvan a Porsche-ja – befutott a szegedi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozata

Jelentősen apadtak Orbán Viktor megtakarításai, Novák Katalin semmit sem tudott félretenni, Lázár János földekkel gyarapodott, Szijjártó Péter pedig továbbra is 30 millióval tartozik a szüleinek, de van olyan képviselő, aki az állampolgárságáról, más pedig a neki küldött adományokról is írt az idei vagyonnyilatkozatában – írtuk meg csütörtökön, ma pedig a szegedi képviselők vagyonnyilatkozatai is nyilvánosságra kerültek.

Szeged város honlapján található meg a város önkormányzati képviselőinek friss vagyonnyilatkozata. Eszerint Botka László megtakarítása nőtt, ahogy Binszki József fizetése is. A nyilatkozatok ezúttal is a politikusok saját bevallásán alapulnak.

BOTKA LÁSZLÓ

Botka László vagyonnyilatkozata nem nagyon változott. Továbbra is felerészben a tulajdonosa a 166 négyzetméteres lakóháznak, illetve a mátrai üdülőnek. A megtakarítása azonban nőtt, készpénzvagyona félmillióval, számlavagyona pedig 3 millióval. Van egy 48 négyzetméteres szegedi lakása, valamint egy 69+50 négyzetméteres szegedi társasházi lakás fele is az övé.

BINSZKI JÓZSEF

Binszki Józsefnek Újszentivánon van egy 150 négyzetméteres lakóháza, amit fele részben birtokol, illetve haszonélvezője ugyanitt egy 115 négyzetméteres ingatlannak. Szegeden is érdekelt ingatlanban, egy 50 négyzetméteres bérlakás bérlője. Ügyvédként bruttó 2 190 000 forintot keres – ez tavaly még csak 1,3 millió volt -, de szolgálati nyugdíjként is kap 3,3 milliót, alpolgármesterként pedig további 8,2 milliót évente. Továbbra is lízingeli a Porsche Cayenne kocsit és a készpénzvagyona is nőtt, jelenleg 8 millió forint.

NAGY SÁNDOR

Nagy Sándor alpolgármester felerészben tulajdonosa ingatlanoknak: a szegedi házuknak, egy Rigó utcai 55 négyzetméteres lakásnak, és negyedrészben egy kunszentmártoni háznak. Több mint 17 milliós megtakarítása van, államkincstári papírokban és nyugdíjbiztosításban, de 94 OTP részvénnyel is rendelkezik. Fizetése 1,3 millió forint.

KOVÁCS TAMÁS

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester két irodának is a tulajdonosa. Egy 17 négyzetméteres és egy 6 négyzetméteres irodát birtokol. Lakása is van, egy 92 négyzetméteres, ami haszonélvezettel terhelt, illetve egy 27 négyzetméteres. Készpénzben több mint 39 ezer eurót tart. A szegedi önkormányzattól a képviselői tiszteletdíját, ezen felül pedig 897 ezer forintot kap, 168 ezer forintot pedig költségtérítésként havonta.

TÁPAI PÉTER

Tápai Péter frakcióvezetőnek két szegedi ingatlan van a birtokában, az egyik 158 négyzetméteres, a másik 71 négyzetméteres, de ez csak felerészben az övé. Állampapírokba fektetett, ez 21 millió forintot ér, míg nyugdíjpénztárban 1,3 milliója van, takarékbetétben szintén 1,3 milliója, készpénzben pedig 6,5 milliója.

HAÁG ZALÁN

Haág Zalán egy szegedi lakása van, ez 96 négyzetméter. Mindezek mellett van még egy badacsonyi telke és egy mezőtúri háza, amiben negyedrészben érdekelt. 3,6 milliónyi készpénze van, további 10 milliója pedig takarékban. Közel egymillió forintos a díjazása, egyetemi oktatói munkájáért pedig 420 ezer forintot kap. Emellett két cégben is tulajdonos.

MIHÁLIK EDVIN

Mihálik Edvin egy ingatlannal rendelkezik, valamint egy 2 ezer négyzetméteres építési telekkel Csanádapácán. Itt felerészben tulajdonos. 15,8 millió forintos megtakarítása állampapírban van. Havonta 300 ezret kap Momentum elnökségi tagként, 62 ezer forintot pedig az IKV felügyelőbizottsági tagként.

A többi szegedi képviselő nyilatkozatát ITT találod. Orbán Viktor, Novák Katalin és Lázár János, valamint a többi képviselő vagyonnyilatkozatairól pedig itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb