Szegedi Arcok

“Ekkora összeget három másodperc alatt összegyűjteni hatalmas érzés volt” – így élte meg győzelmét a Szerencsekerékben a 2023-as év Legszegedibb Gyógyítója, Dr. Rokszin Richárd

Mint megírtuk korábban a 2023-as év Legszegedibb Gyógyítója, azaz Dr. Rokszin Richárd mérettette meg magát a szintén szegedi származású Kasza Tibi vezetésével forgatott Szerencsekerékben. A szegedi transzplantációs orvos az egyik civil játékos volt, míg a sztárvendég Xantus Barbara. Rokszin Richárd bár nehézkesen kezdte a játékot, végül mindent vitt: 3.005.000 millió forintot kaszált a Szerencsekerékben. A Legszegedibb Gyógyítót a bravúros győzelem után el is csíptük egy élménybeszámolóra.

HABOZÁS NÉLKÜL IGENT MONDOTT A FELKÉRÉSRE

Mint Rokszin Richárd elárulta, amikor a csatorna megkereste a lehetőséggel, hogy játsszon a műsorban, egy percet sem habozott, azonnal igent mondott. Nem csupán azért, mert a Konyhafőnök korábbi játékosaként már nem volt ismeretlen számára a televíziózás világa, hanem azért is, mert más műveltségi vetélkedőkhöz hasonlóan a Szerencsekerék is mindig nagy kedvence volt. Mint elmesélte, nem csupán a tévé képernyőjén követte nyomon a műsort már a kilencvenes évektől kezdve, amikor még Klausmann Viktor volt a műsorvezetője, hanem maga a régi, old school társasjáték is ott lapul valamelyik polcon otthonában.

GYORSAN FELPÖRÖGTEK AZ ESEMÉNYEK

Mint a transzplantációs sebész mesélte, a telefonhívástól kezdve nagyon felpörögtek az események: egy héten belül megvolt a casting, rá egy hétre pedig már kezdetét is vette a forgatás. Richárd eddigi tévés tapasztalatainak köszönhetően a castingon könnyűszerrel továbbjutott, már ott rögtön megkötötték vele a szerződést. Ezt követően napi négyórás forgatások következtek. Richárd elárulta, nem volt nagyon leállás egy-egy forgatás során, flottul, pörgősen haladt a játék menete. “Az első két részben ott volt Kasza Tibi kislánya és a felesége. Tibi pedig beszélt, beszélt, majd egyszer csak leállás, ő pedig hirtelen váltott, s kiszólt, hogy “kislányom ne rágd a körmödet”. Ilyen szintű leállások voltak” – idézte fel Richárd.

NÉHA LÁTSZÓDOTT “AZ IDEGES ROKSZIN FEJ”

A szegedi orvos mint mondta, nagyon jól érezte magát a forgatások alatt. Xantus Barbarával azóta tartják is a kapcsolatot, a közösségi médiában egymás ismerősei lettek. Sőt, a művésznőnek ő szólt, hogy mikor kerülnek adásba. Saját magát visszanézve az orvos elárulta, úgy érzi, néha látszódott az “ideges Rokszin feje”, amikor tudta a megfejtést, de mivel a szerencse forgandó, nem tudott odakerülni a kellő pillanatban, hogy ő legyen a helyes megfejtő.

“NAGY MEGLEPETÉSKÉNT ÉRT, HOGY ÉN JÁTSZHATOK A FŐDÍJÉRT”

“Amikor más pörgetett, vagy más volt soron, akkor látszott a fejemen, hogy folyamatosan nézem, analizálom, hogy mi lehet ez. A feleségem is mondta ezt látva, hogy “na, most nagyon gondolkodsz”. Utána, amikor már nem agyaltam túl, akkor már ment a megfejtés is. Sokszor arra vártam, hogy odakerüljek, hogy mondhassam, de ez nem mindig jött össze” – mondta el a doktor. Az első két rész után már kicsit le is mondott a nyereményről, hiszen még mindig 0 forint volt a kasszájában, aztán fordult a kocka és végül Richárd bravúrosan mindent vitt, ő gyűjtötte össze a legnagyobb összeget a játék során.

“A játék közben mi nem látjuk, hogy mennyi a pénzünk, és nem is figyeltem, hogy Kasza Tibi milyen összeget mond, ezért teljesen abban a hitben voltam, hogy biztosan nem én megyek a fődíjért játszani. Nagy meglepetés volt számomra, amikor Tibi bejelentette, hogy mégis én” – emlékezett vissza az izgalmas pillanatokra Richárd.

FELADNI NEM OPCIÓ

Mint hozzátette, triatlonos múltjából már megtanulta, hogy feladni nem opció, és, ha nem ő nyer, az már majdnem olyan, mintha feladná, ezért számára csak egy lehetőség maradt: addig küzdeni, amíg tud. S ez úgy tűnik be is vált a szegedi orvosnál, hiszen a végén mindent elvitt, összesen 3 millió forinttal gazdagabban zárta a játékot. “Tényleg valami eszméletlen volt. Mondtam is Kasza Tibinek, hogy korábban nem is voltam még ilyen vetélkedőben, de, hogy ekkora összeget, így hirtelenjében, három másodperc alatt összegyűjteni, az hatalmas érzés volt. Nem gondoltam volna, pláne az alapján, ahogy kezdtem a játékot” – árulta el Richárd.

A CSALÁD RÉGI ÁLMÁT VÁLTJÁK VALÓRA A NYEREMÉNYBŐL

A doktor abba is beavatott bennünket, már régóta egy nagy hajóútra szeretne együtt elmenni a család, s most, hogy Richárd szert tett erre a nyereményre, valóra is váltják régi vágyukat, s a tervek szerint a nyáron részt vesznek egy Rómából Barcelonába tartó, kilenc kikötőállomást érintő hajóúton az olasz-francia-spanyol Riviérán.

Fotók: Rokszin Richárd FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb