Sport

Új szemlélet a tehetséggondozás területén – szegedi szakemberekkel bővült a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai stábja

Szegedi szakemberekkel bővült a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai stábja. Papp Róbert élettani csoportvezetőként, Makra Zsolt pedig az U19-es csapat vezetőedzőjeként segíti a klubot a továbbiakban – tudtuk meg a szegedi klubtól.

“Két olyan lokálpatrióta ember tért haza Szegedre, akik szeretnék segíteni a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát és az itt pallérozódó gyerekeket. Mindkét szakember sokat tett a magyar labdarúgásért: Papp Róbert a kondicionális és élettani, valamint a terheléses és egyéni képzés területén, Makra Zsolt pedig asszisztensedzőként élvonalbeli csapatok szakmai irányításában vállalt jelentős szerepet” – emelték ki.

ÚJ SZEMLÉLET A TEHETSÉGGONDOZÁS TERÜLETÉN

Papp Róbert két elitakadémiai rendszerben, a Puskás Akadémiánál és a DVSC Labdarúgó Akadémiánál vezetői erőnléti pozícióban dolgozott. Jelenleg a magyar olimpiai ökölvívó-válogatott erőnléti edzőjeként a párizsi ötkarikás játékokra készíti fel az ökölvívókat.

„Robi a tehetséggondozás területén egy új szemléletet honosíthat meg klubunknál. Érkezésével a korosztályos képzésben nagyobb figyelem hárul a teljesítmény monitorozásáraés diagnosztikájára. A periodizációban a teljesítmény monitoringozása lesz a fő feladata.Szerepvállalása a 14 éves korosztálytól egészen az U19-es csapatig napi szintű foglalkozást jelent a klub életében” – osztotta meg Takács Mihály, a Szeged-Csanád GA utánpótlás sportigazgatója.

„Takács Mihály kérésére vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. Örülök, hogy segíthetek, nemcsak a képzésben részvevő gyerekeknek, hanem az élettani csoportban dolgozó kollégáimnak egyaránt. Fontos szempont számomra,hogy egy megfelelő szemléletet és gondolkodásmódot kialakítsunk a képzés során. Sokat jelent nekem, hogy szegediként itthon, egy alkotó közegben dolgozgatok” – nyilatkozta Papp Róbert, a klub élettani csoportvezetője.

HATÉKONYABB ILLESZKEDÉS A FELNŐTT FUTBALLHOZ

Makra Zsolt az elmúlt hét évet a profi labdarúgásban töltötte asszisztensedzőként. Kétszer dolgozott az élvonalban, tavaly a Zalaegerszeggel Magyar kupát nyert.

„Zsolt olyan szakmai irányvonalat hozhat az U19-es csapat életébe, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerekek a teljesítményükkel és képességükkel hatékonyabban illeszkedjenek a felnőtt futballhoz. A saját területén mindkét szakember komoly tapasztalattal rendelkezik. Bízom benne, hogy ez a rutin a napi szintű munkában és a klub életében egyaránt eredményességhez vezet” – jegyezte meg Takács Mihály.

„Közös célunk, hogy a meglévő tudásomat átadjam a szakmai stábnak és ezáltal együtt fejlődjünk. Szeretnék minél több tapasztalatot szerezve jobb edzővé válni, erre kiváló lehetőségét nyújt a klub utánpótlása. Nagyon jó csapattal dolgozhatok, rendkívül motivált és fegyelmezett a társaság, ennek okán szép tavaszban reménykedem” – fogalmazott Makra Zsolt, a Szeged-Csanád GA U19-es csapatának vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb