Közélet

Máté Bence a botrány dacára is Novák Katalin tanácsadója marad, Gundel Takács Gábor és Szörényi Levente viszont már távozott

Bár a szegedi születésű Novák Katalin kegyelmi ügyében kirobbant botrányt követően Gundel Takács Gábor műsorvezető, Lackfi János költő, valamint Szörényi Levente zenész is bejelentette, hogy távozik a köztársasági elnök tanácsadó testületéből, a szintén szegedi születésű Máté Bence természetfotós kijelentette, továbbra is marad. A Cápák Közt című műsorból ismert Tomán Szabina üzletasszony sem jelentette be kilépését, viszont azt üzente, hogy nem lesz cinkos.

A természetfotós egyike Novák Katalin tanácsadóinak. A 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants című képével a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” címet elnyerő szegedi-pusztaszeri Máté Bence természetfotós pénteken azt nyilatkozta, továbbra is szívesen megosztja véleményét a köztársasági elnökkel olyan témákban, melyekben elegendő gyakorlati tudással rendelkezik.

“Ameddig Elnök Asszony kíváncsi a véleményemre azt nagyon szívesen megosztom vele olyan témákban, amikben ehhez elegendő gyakorlati tudással rendelkezem. Elsősorban természetvédelmi területen tartom magam alkalmasnak tanácsokat adni, más esetekben ezt inkább a tőlem tájékozottabbakra hagyom. Köszönöm kérdését. Nem ismerem az ügy részleteit

– válaszolta a Magyar Hang megkeresésére.

Nagy port kavart Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügye, vagyis az, hogy szabadon bocsátotta a jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettest, aki segített főnökének eltussolni pedofilbotrányát. A kegyelmi ügy kirobbanását követően Gundel Takács Gábor műsorvezető, Lackfi János költő, valamint Szörényi Levente zenész is bejelentette, hogy a kegyelmi döntés, valamint az azt övező felháborodás után távozik a köztársasági elnök tanácsadó testületéből. Tomán Szabina üzletasszony nem jelentette be kilépését, de azt üzente, hogy nem lesz cinkos – összegezte az Index.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb