Smart Szeged

Hamarosan elkezdődhet a munka a szegedi BYD gyár területén: két csarnokra is megkapták az engedélyt a mélyalapozás első ütemére vonatkozóan

Január végén mutattuk be nektek, hogy mekkora területen fog épülni a BYD gyára Szegeden. Axefly Vision a magasból szemléltette, hogy jelenleg mi folyik a helyszínen, és Botka László is megerősítette, hogy a lőszermentesítést elvégezték, most pedig a régészeti feltárások zajlanak. Ezzel párhuzamosan az 1. és 2. ipari épületek mélyalapozásának első ütemére és az 1. zóna tereprendezésére is megkapták az engedélyt.

Január 8-án nyújtották be a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához a kérvényt, majd február 9-én meg is kapták az engedélyt az 1. és 2. ipari épületek mélyalapozásának első ütemére és az 1. zóna tereprendezésére a BYD-gyár helyszínén, a 300 hektáros ipari parkban.

Mint a dokumentumokból kiderült, a földmunkákat a régészeti feladatokkal összhangban kell végezni. A két csarnok egyébként egymás mellett fog épülni, a nagyobb 340 méter hosszú lesz. A két csarnok az autópálya melletti területen kap majd helyet:

Fotó: etdr.gov.hu

Mihálffy Béla is megszólalt az ügyben, mint mondta: “ma hatályba lépett az építési engedély a gyár két új csarnokára. Megkezdődhet a munka.” Hozzátette: “amíg az építkezés zajlik mi azon dolgozunk a kormányzattal, a térség polgármestereivel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen, hogy ennek a történelmi beruházásnak minden Szegeden és Homokhátságon élő polgár a nyertese legyen!”

Jelenleg még a régészeti feltárások zajlanak, Axefly Vision csodás videóját itt találod meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb