Szegedi Arcok

A szegediek bebizonyították: simán elfér a ruhagyűjtő konténerben az ember, ha akar! Sőt, kifosztásra is alkalmas, így a napi prosztó díjunk nyertesei is megvannak (videóval)

“Szerintem ők rosszul értelmezték a dolgot a ruhagyűjtő konténerrel kapcsolatban…” – írta kedden este szerkesztőségünknek Csaba olvasónk, aki egy videót is küldött nekünk. Jól látszódik, hogy a srácok tényleg nem rendeltetésszerűen használták a gyűjtőkonténert, ugyanis

  • az egyikük magában a konténerben volt, majd onnan dobálta ki a cuccokat,
  • míg a másikuk a konténer előtt állt egy nagy bevásárlókocsival, ebbe gyűjtve a ruhaneműt.

Olvasónk beszámolója szerint mindezek után a konténerben tartózkodó férfi egész szürreális módon, de kimászott onnan, és kezdődhetett a válogatás. A két férfi kiválogatta a nekik tetsző ruhákat, majd a többit nem vissza a konténerbe, hanem simán a kukákba dobálták. Mindezt a Makkosházi körúton lévő ruhagyűjtő pontnál.

Íme a videó:

@szeged365

A szegediek bebizonyították: simán elfér a ruhagyűjtő konténerben az ember, ha akar! Sőt, kifosztásra is alkalmas, így a napi prosztó díjunk nyertesei is megvannak!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

HAVONTA 3 EZER TONNA RUHÁT DOLGOZNAK FEL

A kihelyezett ruhagyűjtő konténerek egyébként a Textrade-hez tartoznak, akik havonta 3000 tonna, és évente több mint 35 000 tonna ruhát dolgoznak fel. Az általuk összegyűjtött textília 99%- ban új életet kezdhet:

  • 55% újrahasználatra alkalmas használt ruha,
  • 14% ipari géptörlőrongy,
  • 10% pedig újrahasznosított textilipari alapanyag formájában éled újra,
  • 20% csak energetikai hasznosításra alkalmas
  • és csupán 1% végzi hulladéklerakóban.

Biztos örültek volna azok, akik a ruhagyűjtőbe helyezték Szegeden a megunt darabokat, ha nem a kukába landolnak végül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb