Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel köszönt ránk a Valentin-nap Szegeden

Eljött a szerelmesek napja, itt a Valentin nap, így ne felejtsd el meglepni ma kedvesedet. Az időjárás is a szebbik arcát mutatja ezen a szép ünnepen, túlnyomóan napos időre készülhetünk, és csapadék sem várható Szegeden. Meghoztuk a Napi pakkot a legfontosabb reggeli infókkal!

MAI NÉVNAPOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bálint, Valentin, Brúnó, Jozefa, Jozefin, Jozefina, Kirill, Konor, Konrád, Kurt, Kürt és Metód nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Valentin nap. A szerelmesek, a jóbarátok és mindazok ünnepe, akik szeretik egymást.
  • 92 éve született Sztankay István, Kossuth-díjas színész (Bors).
  • 88 éve megszületett Kézdy György Jászai Mari-díjas színész, a Szomszédok teleregény Virágh Doktora.
  • Ma lenne 75 éves Vágó István televíziós műsorvezető, politikus, a kvíz műfajának egyik legsikeresebb magyar alakja, számos díj kitüntetettje, a Szkeptikus Társaság alapító tagja.
  • 35 éve kezdett működni az első műholdas telefon szolgáltatás.
  • 16 éve halt meg Gulyás Gyula Kossuth-díjas szobrász. 1968-ban készítette első jelentős nonfiguratív, Tekervény című kisplasztikáját.
  • 6 éve hunyt el Kallós Zoltán, a Nemzet Művésze, kétszeres Kossuth-díjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő.

A HAJNALI FAGYOKAT KÖVETŐEN KISÜT A NAP MA SZEGEDEN

Szerdán túlnyomóan napos időre készülhetünk, csapadék nem várható Szegeden. A szél mérséklődik, már csak keleten, északkeleten élénkülhet meg. Hajnalban többfelé fagyhat, Szegeden -2 fokot mérhetünk, majd napközben már 8-13 fokra számíthatunk.

KULTÚRRANDEVÚ LESZ MA A REÖK-PALOTÁBAN

Szerelmes pároknak szóló, nem mindennapi programot hirdet a szegedi REÖK-palota. Mint ahogy az intézmény szerkesztőségünket tájékoztatta, a február 14-én, 18.00 órakor kezdődő, különleges kultúrrandevún részt vevő párok romantikus palotasétával és ünnepi finomságokkal tehetik életre szóló élménnyé az idei Valentin-napot.

RIPOFF RASKOLNIKOV ÉS ROBERTO LUTI KONCERTEZIK MA SZEGEDEN

A világhírű olasz slide gitárossal, Roberto Lutival indul közös miniturnéra a harminc éve Magyarországon élő gitáros-énekes, Ripoff Raskolnikov és zenekara. A koncertsorozat február 7-től 14-ig tart. A produkció látható és hallható lesz február 14-én, Szegeden az IH Rendezvényközpontban.

ÚJABB JELENTŐS ÁREMELÉSRE SZÁMÍTHATUNK A KUTAKON

A múlt héten egyeztetett a Mollal a nemzetgazdasági miniszter, és azt kérte, maradjanak versenyképesek a magyar üzemanyagárak. Ehhez képest most újabb áremelés jön a szegedi kutakon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb