Sport

Felfüggesztetett börtönt kapott súlyos testi sértésért és csoportos garázdaságért a Szeged-Csanád Grosics Akadémia egykori játékosa

Családtagjaival együtt a Budapest Honvéd támadóját, Kundrák Norbertet súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt jogerősen elítélték, miután 2022 nyarán bántalmaztak egy férfit Miskolcon. Mint kiderült, a bántalmazás után 2022 őszén Szegedre igazolt, majd innen került a Honvédhez.

A történetet a Blikk írta meg, miután a sértett Szabó Krisztián felkereste a szerkesztőséget. Ez alapján borsodi városban cukrászdát üzemeltető család a sértett utcára kiszökő kutyái miatt kapta fel a vizet. A szóváltást követően Kundrák és társai maradandó sérüléseket okoztak: Szabónak hat bordája és az arccsontja is eltört, és három szájsebészeti műtéten is átesett.

1 ÉV HAT HÓNAPOT KAPOTT

„A Miskolci Járási Bíróság az ügyben az egyik férfi elkövetőt 1 év 6 hónap, a többieket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. A döntés 2023. december 18-án a negyedrendű vádlott ítéletével bezárólag jogerőre emelkedett” – idézték dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő nyilatkozatát.

AZ ELJÁRÁS SORÁN IS JÁTSZOTT

Az M4 Sport megjegyzi a témában, hogy az eset további erkölcsi dilemmája, hogy 2017-ben még a Ferencvárossal kupagyőztes Kundrákot 2022-ben, a bűntette után nem sokkal a Szeged-Csanád Grosics Akadémia kölcsönvette a DVSC-től – kezdetben ha nem is tudtak a feljelentésről, az évad során azért 29-szer pályára is küldték –, majd 2023-ban, azaz már bőven az eljárás alatt a Honvéd szerződtette, és hétszer be is vetette a Merkantil Bank Liga aktuális szezonjában. A Budapest Honvéd mindössze annyit közölt, hogy most belső vizsgálat indult a játékos ügyében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb